ANKETA Roditelji, znate li koliko je Vaše dijete (ne)sigurno na internetu ?

Foto: 123rf

KAKO bi zaista podigli svijest o online opasnostima i zaštiti od njih na dobrobit cijelog društva učitelj mentor inf., dipl. inf. Alan Belak Osnovne škole OŠ Goričan i OŠ Dr. I. Novaka Macinec kreirao je anketu koju je moguće ispuniti u njenom izvornom obliku ili putem ovog članka s kojim se i Index Mame pridružuju planu da se zaista vidi kako naši roditelji gledaju na vrijeme koje djeca provode na internetu te da vidimo koliko su zaista svjesni opasnosti koje vrebaju iz klikova koja znatiželjna djeca, najčešće bez nadzora roditelja, rade totalno nesvjesni rizika bespuća interneta. 

Anketa ima samo osam pitanja, možete je ispuniti i ovdje

Koliko roditelji znaju o opasnostima koje vrebaju dok su djeca online?

Kako se zaštititi od internetskih opasnosti ?

Znaju li roditelji koliko njihova djeca uopće provode vremena na internetu?

Ranije održana anketa pokriva doživljaj interneta od strane djece, tj. koji su im sadržaji najprivlačniji, koje uređaje i vrijeme tijekom dana ili večeri za surfanje preferiraju, te što oni misle o utjecaju interneta na ocjene u školi itd.

Kada ova anketa za roditelje bude završena, a to se očekuje uskoro, njena analiza, kao i usporedba s već obavljenom, opširnijom anketom za djecu, bit će objavljena u nizu javnih medija. 

Ukoliko ste i sami sudjelovali u ovoj anketi i želite njenu analizu dobiti na Vaš email, možete slobodno kontaktirati i zatražiti konačne rezultate i analizu.

Anketa je anonimna, kratka i provodi se na razini cijele Hrvatske. 

 

 

 

Pročitajte više