Baka zabranila kćeri i unuku da kod nje slave Božić jer ne vjeruju u Djeda Božićnjaka

Foto: Pexels

Anonimna žena izazvala je pomutnju na Redditu nakon što je priznala da je kćeri i unuci zabranila da ove godine slave Božić u svojoj kući zato što ne vjeruju u Djeda Božićnjaka.

Objasnila je da je u ranoj dobi osnovala obitelj, a nakon razvoda ponovno se udala, što je uzrokovalo veliki jaz u godinama između njezine djece u dobi od 25, devet i sedam godina. Njezino najstarije dijete sada ima vlastito dijete i odlučilo je da ga neće odgajati tako da vjeruje u Djeda Božićnjaka, ali baki je problem što njezino dvoje mlađe djece i dalje vjeruje u njega.

"Sasvim je u redu što svoje dijete tako odgaja, ali ne dam da uništava čaroliju djeci koja vjeruju u Djeda Božićnjaka. Zamolila sam kćer da razgovara s unukom prije dolaska na božićno jutro, no kći je to odbila. Rekla je da neće tjerati sina da laže te da su moja djeca dovoljno stara da doznaju istinu", napisala je.

Nakon toga, baka je kćeri zabranila da dođu u njezin dom na božićno jutro.

Oko cijele situacije razvila se rasprava. Većina je istaknula da će djeca s vremenom prestati vjerovati u Djeda Božićnjaka, ali da će se njena kći i unuk zauvijek sjećati Božića kad im je zabranila dolazak.

Roditelji generacije Z vjeruju da je vjerovanje u Djeda Božićnjaka traumatizirajuće

Ovakve rasprave mogle bi se nastaviti jer roditelji generacije Z vjeruju da je održavanje mita o Djedu Božićnjaku traumatizirajuće za djecu. TikTok hashtag #SantaIsntReal prikupio je više od 65.3 milijuna pregleda. Mladi sve više slijede nježno roditeljstvo - moderan stil odgoja koji djecu vodi ljubaznošću i poštovanjem, a ne zahtjevima i prijetnjama.

"Iako ne postoji službeni stav nježnog roditeljstva prema mitu o Djedu Božićnjaku, mame i tate moraju paziti da ne koriste likove kao oružje. Drugim riječima, prijetnje djeci poput 'natjerat ću Djeda Božićnjaka da ti ove godine ne donese darove' samo će uništiti blagdansko veselje i stresirati roditelje i djecu", izjavila je za The Post Sarah Ockwell-Smith, autorica knjige The Gentle Parenting Book.

Dodala je da lik Djeda Božićnjaka kod neke djece može izazvati dugotrajnu agoniju.

"Ideja o osuđujućem mitskom biću koje sve vidi i špijunira djecu prilično je traumatična. Ne čudi me što mnoga djeca plaču kad sretnu Djeda Božićnjaka", zaključila je.

Pročitajte više