Bake i djedovi - nezamjenjiva ljubav u odgoju djece – istinita priča

Foto: 123rf
 
 
JOHN je bio spreman preuzeti potpunu ulogu roditeljstva, bez pomoći sa strane, misleći na bake i djedove. Oduvijek je bio uvjerenja kako bake i djedovi  samo pokvare unuke, ugrožavaju autoritet roditelja, uzrok su loših obiteljskih odnosa, donose svađu i neraspoloženje, a djecu pretvore u razmažena derišta. Zato će svoju kćerku dovoditi par puta godišnje na blagdanima roditeljima, na zajednički ručak. Bit će to dovoljno druženja i baki i unuci. Život, međutim, ne ide ravnim isplaniranim putem. A krivine znaju biti strašne, promijene čovjeku život u hipu. Ocu iz naše priče dogodila se strašna stvar. Upao je u nevolje sa zakonom, prijetio mu je zatvor. Nije se više mogao brinuti za djevojčicu. 
 
Sve se odvijalo jako brzo, kao u krim filmu. Jednog se dana sin vratio automobilom kući sa kćerkicom Hayley u njenoj autosjedalici. Bez pelena, u popriličnom neredu, ne baš čista. Srca su nam prepukla - priča baka Angel Soft. - Nije ga trebalo nagovarati da nam prizna kako je upao u nevolje i da ga čeka zatvor. Kada smo obrisali suze i pribrali se, ponudili smo sinu svu roditeljsku pomoć. A kako drugačije? 
 
U nevolji pred kojom se našao morao je zbrinuti dijete, našu unučicu. To mu je bila najpreča briga. Naravno da smo u hipu bez razmišljanja pristali. Dapače, jedva dočekali da je primimo u zagrljaj. A onda su se meni i mome suprugu, djedu, počela nizati pitanja: hoćemo li moći na planirani vikend, trebamo li vratiti avionske karte za putovanje kojem smo se jako veselili, hoće li nam moći dolaziti prijatelji subotom navečer na partiju karata i večericu. Postajemo ponovo na neki način roditelji, jer Hayley je tek navršila dvije godine, a bez roditeljske brige smo baš udobno organizirali život. Bilo je zastrašujuće u početku, ali se ispostavilo da je jedan od najljepših odluka koje smo ikada mogli donijeti - ispričala je baka Angel. Shvatila je to mekog srca prilikom jednog kasnijeg Majčinog dana što je ona zapravo Hayley bila. U privjesku srce na zlatnoj ogrlici što joj je donijela na poklon kao odrasla djevojka Hayly je dala ugravirati jednostavnu a najljepšu riječ: mama!
 
Djed je cijelo vrijeme sudjelovao u odgoju i podizanju svoje u unučice. Kada o njoj govori, jednostavno se potpuno rastopi...
 
Kineska poslovica kaže kako je potrebno cijelo selo za odgoj djeteta. Kako onda neće biti dragocjena ljubav i briga bake i djeda. Ova priča daje im divno značenje! 
 
Pogledajte ovaj video kojim želimo pokazati svoju potporu za sve djedove i bake u podizanju svojih unučića. 
 

Pročitajte više