Bivša manekenka progovorila o teškoj strani trudnoće: "O ovome Instagram šuti"

Foto: Instagram

BIVŠA srpska manekenka i košarkašica Nataša Vukoje očekuje drugo dijete sa suprugom, španjolskim sportskim stručnjakom Jorgeom Mendezom.

Naime, nakon manekenske karijere, Nataša je postala instruktorica joge, a na Instagramu je prati više od 21 tisuće ljudi. Kako i sama priznaje, na društvenim mrežama objavljuje samo one fotografije koje se njoj sviđaju, a upravo one često ne pokazuju "drugu stranu medalje". Zato je, potaknuta svojom drugom trudnoćom, odlučila napraviti upravo to - javno progovoriti i o onim manje lijepim stranama "blaženog stanja". 

"Postoje definitivno teme koje se preskaču, ne mislim s lošom namjerom, ali iz želje da svi živimo bolje, ljepše, sretnije... Imam osjećaj kao da često zaboravimo realnost, ili barem o njoj ne pričamo, pa mislimo da je kod drugog bolje nego kod nas", započela je svoju ispovijest u kojoj se dotaknula svih promjena kroz koje je njeno tijelo prošlo tijekom prve trudnoće, promjena koje su je šokirale, ali i onih od kojih i sada pomalo strahuje.

Kako je istaknula, u prvoj trudnoći je dobila 22 kilograma, ali to nije jedina stvar koja ju je iznenadila.

"Jeste li znali da su me bradavice toliko pekle i krvarile na početku dojenja da sam bila tvrdoglava kao magarac i da nisam htjela odustati! Jeste li znali da sam imala neki hormonski poremećaj u prvoj trudnoći da mi je cijelo lice bilo u bubuljicama. Znate li da imam proširene vene? E pa sada u trudnoći vidim da se još više šire, i na lijevoj nozi pucaju kapilare", napisala je te dodala kako ima problema i s celulitom, ali da je njen odabir da fotografije na kojima je on u fokusu jednostavno ne objavljuje. 

Poručila je svojim pratiteljima da ne sude druge prema fotografijama na društvenim mrežama i da im ne zavide na onom što imaju jer je možda situacija potpuno drugačija.

"Trudnoća je dar, i tijelo se mijenja, kao sastavni dio tog dara. Hoćete li se udebljati? Hoćete! Hoćete li smršavjeti? Hoćete. Ne maltretirajte sebe uspoređivanjem s drugima koji su se udebljali 7 kg i pričaju da je to divno. Za njihovo tijelo možda da, za vaše ne", istaknula je.

"CILJ trudnoće nije da se što manje udebljate! Nego da budete zdrava mama, koja će biti zadovoljna i sretna da svom djetetu pruži najbolje", zaključila je te još jednom svima poručila da se ne opterećuju uspoređivanjem s drugima. Kako kaže, ovo je objavila kako bi "razbila monotoniju idealnosti koja ionako ne postoji".

Pročitajte više