Brzi ručak: Ukusan bolonjez od govedine sa školjkicama

123RF

TJESTENINA na tisuću načina uvijek je dobar odabir za ručak koji će vas zasititi. Umak bolonjez svima je dobro poznat, a ako ga spremite više, može se jesti i dan-dva kasnije.

Sastojci:

tjestenina u obliku školjki

450 g mljevene govedine

glavica luka

češnjak

pelati

žličica šećera

pola žličice soli

pola žličice papra

Priprema:

Tjesteninu skuhajte i procijedite.

Na ulju prodinstajte luk, dodajte mljeveno goveđe meso i protisnuti češnjak. Miješajte dok ne porumeni. Dodajte nerezane pelate, šećer, sol, papar i pričekajte da zakuha. Smanjite vatru i kuhajte 20 minuta povremeno miješajući. Prelijte umak preko tjestenine i servirajte.

Dobar tek!

Pročitajte više