Čudo od djeteta: Ima 9 godina, studira elektrotehniku i uskoro će diplomirati

DOK većina razbija glavu nad nešto težim matematičkim zadacima, 9-godišnjeg dječaka iz Belgije Laurenta Simonsa brine kako odabrati samo jedan između nekoliko prestižnih sveučilišta na kojima bi mogao upisati doktorat.

Ovaj mali genijalac bi već ovog prosinca trebao diplomirati elektrotehniku na Tehničkom sveučilištu u Eindhovenu, a njegovi ga profesori s potpunim pravom opisuju kao "jednostavno izvanrednog", dok mu drugi tepaju nazivajući ga čudom od djeteta.

Kada su njegovi djed i baka sugerirali da je Laurent izrazito darovito dijete, njegovi roditelji Lydia i Alexander pomislili su da pretjeruju. Međutim, uskoro su im isto potvrdili i učitelji.

"Rekli su nam da upija poput spužve", prisjetila se Lydia.

U razgovoru za CNN roditelji su otkrili kako i dalje ne znaju zašto je dječak sposoban toliko brzo učiti, a ponosna majka se našalila da je tijekom trudnoće jela puno ribe pa je to možda utjecalo.

Iako se prestižna sveučilišta već sad otimaju za njega, njegovi roditelji ističu kako ga ne žele ni na što prisiljavati te da nastoje pronaći ravnotežu između učenja, talenta i normalnog djetinjstva.

"Ne želimo da postane previše ozbiljan. Radi štogod želi", zaključio je tata Alexander.

Ipak, čini se da dječak već sad zna što želi raditi i to je, potpuno očekivano, poprilično ambiciozno. Naime, san mu je razvijati umjetne organe.

 

Pročitajte više