Ova djevojčica je najmlađa govornica na TED-u. Roditeljima je otkrila u čemu griješe

"ŠTO ako bih vam rekla da bi igra skrivača mogla promijeniti svijet", upitala je sedmogodišnja Molly Wright, jedna od najmlađih TED govornica. 

Ova curica iz Australije održala je govor pred stotinjak ljudi, a na pozornici su joj se pridružili i jednogodišnji Ari i njegov otac Amarjot, koji su joj pomogli ilustrirati njezine stavove. 

"Moj današnji govor otkriva neke snažne stvari koje kao odrasli možete učiniti da nas oblikujete kao djecu u odrasle osobe koje ćemo postati. Kako to znam? Jer su to činili moji roditelji i ljudi oko mene. Znam, nisu sva djeca te sreće, čak ni neki moji prijatelji, djeca u školi, mnogi širom svijeta, ali stvarno bih voljela u tome pomoći", rekla je Molly. 

Objasnila je da dječji mozak brzo raste u prvim godinama života. Do sedme godine doseže 90 posto mozga odrasle osobe, što znači da su prve godine važne.

"Djecu je važno poučiti životnim vještinama i obratiti pozornost na pet stvari: povezivanje, razgovor, igranje, zdrav dom i zajednicu. To su stvari koje djeci mogu pružiti sjajan početak", dodala je. 

Wright kaže da će se djeca kojoj nedostaju ove važne stvari možda morati boriti kasnije u životu.

"Svaki trenutak koji provodimo zajedno je prilika za povezivanje, razgovor i igranje. Zamislite razliku koju bismo mogli napraviti ako bismo svi na to obratili pozornost. To su emocije, a ne puka igra. To je naša budućnost. Zato, igra skrivača doista može promijeniti svijet", zaključila je. 

Pročitajte više