Devet lekcija Cilliana Murphyja o balansiranju posla i obitelji

Foto: EPA

Cillian Murphy osvojio je Oscara za najboljeg glavnog glumca. Uloga Roberta J. Oppenheimera donijela mu je zlatni kipić, no publici je poznat već godinama, ponajviše po ulozi Thomasa Shelbyja u Peaky Blindersima. Iako je jedan od najtalentiranijih glumaca današnjice, Murphy je morao naporno raditi kako bi se dokazao, ali to ne znači da je zanemarivao svoju obitelj.

47-godišnji glumac već je 20 godina u braku s Yvonne McGuiness, a imaju dvoje djece, 18-godišnjeg sina Malachyja i 17-godišnjeg Arana. Od njega možemo puno naučiti o balansiranju posla i obitelji. Evo nekoliko vrijednih lekcija za svakog zaposlenog roditelja.

Cijenite privatnost

Murphy i njegova obitelj žive u Irskoj, daleko od užurbane holivudske scene, što puno govori o njegovoj predanosti očuvanju privatnog života. Stvorio je utočište za sebe i svoju obitelj u kojem mogu biti ono što jesu, bez stalnog nadzora javnosti.

Budite proaktivni

Murphy je izjavio: "Najbolje uloge su one za koje se morate boriti. Morate to stvarno željeti i morate se istinski potruditi." To je dokaz da ne čeka prilike, već ih aktivno traži, što je lekcija koju nastoji usaditi i vlastitoj djeci.

Dijelite odgovornosti

Murphy vjeruje da i muškarci i žene igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti. Surađuje sa suprugom, dijeli odgovornosti i jedno drugo neizmjerno poštuju.

Budite autentični

Murphy djeci uvijek naglašava koliko je važno krojiti jedinstven put i ostati vjeran vlastitim uvjerenjima.

Planirajte

Murphy je veliki zagovornik planiranja. Kako kaže: "Kad nešto dobro isplanirate, nema potrebe za žurbom." Drugim riječima, on naglašava važnost strpljenja i predviđanja u postizanju dugoročnih ciljeva.

Prihvatite izazove

Murphy izazove gleda kao prilike za rast. Njegova perspektiva služi kao podsjetnik da izazovi mogu biti transformativni kada im se pristupi s ispravnim načinom razmišljanja.

Ostanite iskreni

Murphy je sklon interakcijama. Umjesto poziranja fotografima, više cijeni razgovore s novinarima. To naglašava dubinu njegova karaktera i koliko cijeni istinske ljudske veze.

Ostanite prizemljeni

Unatoč svjetskoj slavi, Murphy ostaje vjeran svom podrijetlu. Daleko od svjetla reflektora, u rodnoj Irskoj, uživa u jednostavnim i svakodnevnim iskustvima.

Dajte prednost kvaliteti nad kvantitetom

Murphy u svojim ulogama i projektima uvijek daje prednost kvaliteti nad kvantitetom. Publici želi pružiti samo smislen sadržaj.

Pročitajte više