Djedica je našao svoju svrhu, a roditelji su mu beskrajno zahvalni

Foto: Facebook

ZAŠTO starci ne bi njegovali male bebe, kao što čini ovaj djed iz Atlante?

On je David Deutchman, umirovljenik koji već 12 godina posjećuje odjel neonatologije u bolnici u Atlanti gdje volontira kao "baby buddy".

Njegova je uloga praviti bebicama društvo, njegovati ih i biti im utjeha u vrijeme kad roditelji ne mogu biti s njima. On je njihova utjeha, njihov prijatelj, njihovo društvo. Pazi na njih, drži ih u naručju, pjeva i priča s njima, a kad se podruži s bebama na neonatologiji, onima koji već smiju primati društvo izvan inkubatora, odlazi bolesnim bebama te i njima pruža toliko potrebnu bliskost i toplinu.



Mnogi roditelji čije bebe leže na odjelima koje posjećuje David kod kuće imaju još djece ili žive daleko od bolnice pa ne mogu stalno biti uz bebe. A David jako dobro zna koliko im je važna blizina pa kad nikoga nema, stiže im on.

Čini to barem dva puta tjedno, tako da se redovno druži sa svojim malim prijateljima i gleda ih kako jačaju i rastu. Oni su njegova svrha. Zato to radi već godinama, jer zna koliko takva mala, topla gesta, za koju vremena zaista ima na pretek, znači malim bebama.

Na njegovim su posjetima zahvalne i sestre koje kažu da ga bebe već poznaju te su primijetili koliko im njegova blizina pomaže u razvoju.

Zaista divna gesta i odlična ideja.

>>Čuvanjem djece bake i djedovi smanjuju rizik od razvoja Alzheimerove bolesti<<

Koliko li je samo naših umirovljenika kojima bi godila ovakva životna svrha i društvo, da ne govorimo o bebicama čiji roditelji zaista ne mogu provoditi puno vremena s njima.

 

Pročitajte više