Djetetu kojem je pogrešno dijagnosticiran zatvor otkriven rijedak oblik raka

Foto: Shutterstock

MAJKA dvoje djece, 34-godišnja Louise Millward iz Inkberrowa u Worcestershireu, primijetila je da je njena kći Grace počela gubiti apetit i da postaje sve umornija, a to je počelo u svibnju prošle godine.

Odvela je djevojčicu svom liječniku opće prakse koji ju je uputio u Worcestershire Royal Hospital, gdje su liječnici posumnjali da djevojčica pati od zatvora ili upale slijepog crijeva, piše The Daily Mail.

Pogoršanje stanja

Liječena je u dječjoj bolnici u Birminghamu prije nego što je poslana kući, ali Graceino zdravlje se nastavilo pogoršavati, a mama Louise je primijetila da često gubi ravnotežu i da se osjeća loše.

Louise i suprug Don bili su zabrinuti da su liječnici pogrešno postavili dijagnozu njihovoj kćeri nakon što je stalno padala. Rekla je: "Nakon što su nas poslali kući, imali smo incidente da je padala, povraćala, imala mučninu, bila nezainteresirana. Ovi su se incidenti događali od svibnja do listopada. Bila je stvarno loše sve to vrijeme. Mislili smo da je možda virus ili nešto slično."

Mama je nastavila: "Onda sam jedne večeri, dok sam je kupala, primijetila da ima natečene vene na trbuhu, to nikad nisam vidjela. Njezine su vene i arterije morale isplivati ​​na površinu zbog pritiska."

"Natečene vene bile su posljedica pritiska njezina tumora. Tada smo primljeni na pretrage. Guglala sam Graceine simptome i pokazalo se da je vjerojatno rak. Liječnici nisu mogli postaviti dijagnozu, još su radili pretrage i rekli su da se radi vjerojatno o hepatoblastomu."

Grace je sada podvrgnuta agresivnoj kemoterapiji i radioterapiji u pokušaju da se smanji tumor. Louise je dodala: "Prijavili smo se na kliničko ispitivanje koje se bavi razinama toksičnosti kemoterapijskih lijekova za liječenje ovog raka."

Pročitajte više