Ella ljudima koji kažu da dijete s 2 godine mora skinuti pelene: Jel' ih ti nosiš?

PELENE su jedna od diskutabilnih tema. Na internetu se neprestano vode rasprave o tome treba li koristiti jednokratne ili platnene, a i skidanje djeteta iz pelena je tema koja izaziva razne reakcije. Dok neka djeca već s navršenih godinu dana počnu ići na wc, nekima treba puno više da nauče obavljati nuždu u kupaonici.

O ovoj temi oglasila se i Ella Dvornik, majka troipolgodišnje Balie Dee i jednogodišnje Lumi Wren.

"Ako ste novopečena mama i imate skoro dvogodišnje dijete definitivno ste čuli ovo: "Isuse Bože, ima dvije godine i još uvijek nosi pelene. Ako je uskoro ne skineš iz pelena, imat ćeš užasno velikih problema." Kakvih problem? Jel’ ti nosiš pelene? Jel’ tvoj muž nosi pelene? Jel’ tvoj šef pelene? Nose li pelene tvoje frendice s kojima ideš na kavu? Znaš li ijednu odraslu osobu koja nosi pelene, a da to nije zbog zdravstvenih razloga? Imamo wc doma, neće nositi pelene do 8. godine, daj f**k off", rekla je u videu koji je objavila na TikToku.

@elladvornik

Ljudi na internetu 🥶🥶🥶🙅🏼

♬ original sound - Ella Dvornik

Očekivano, u komentarima se razvila užarena rasprava.

"Potpuno je normalno da dijete nosi pelene do 2, 2.5 godine", napisala je jedna žena, na što joj je druga odgovorila: "Za lijene mame da! To se slažem!"

Uključila se i Ella.

"Da, tvoje dijete će pokupiti Nobelovu nagradu jer si mu skinula pelenu do 2.5 godine, dok je fakin Einstein srao u gaće do 5. godine."

"Samo ne kužim što želiš forsirati da ti dijete nosi pelene? To je lošije za nju i tebe, posebno na duže vrijeme", pitala ju je druga pratiteljica pa pojasnila svoj stav: "Dijete od 2 godine mora izaći iz pelena tako da se nastavi razvijati u tom području. Ti ćeš svoje dijete naučiti na tutu ili nešto tek s 3, a ono će to usavršiti s 4-5 godina i tek tada više neće tražiti pelene, a tad je već vrijeme za malu školu, vrtić, itd. Dok ostala djeca znaju čitati i pisati brojeve, tvoje neće znati ići na wc. Ti ne ispaštaš, već tvoje dijete i zato prestani pametovati i počni slušati ljude koji su prošli kroz to, a ne budi zatupljena sveznalica."

 

Pročitajte više