Gdje su nestale bebe? Kakav je to trend zaludio internet?

Foto: Instagram 

IMA bebe, nema bebe. Ima trbuha, nema trbuha. Beba van, ali gdje onda opet spreme bebu? Koji je to vrag zaludio internet ovih dana? Znate li vi?

Morali smo doznati da vam otkrijemo, a riječ je o jednoj super stvari koja trudnicama omogućava lakšu, zdraviju trudnoću i lakši porod. 

To je zapravo jedna inovativna fitness metoda pod nazivom The Belly Pump, kojom se žene uči disati iz dijafragme, a osmislila ju je stručnjakinja za trudničko i postnatalno vježbanje Brook Cates.  

Čemu služi ova metoda 

Ova je metoda zamišljena zbog nekoliko razloga - prvi je taj da trudnicama omogući vježbu koja će im pomoći da svoje tijelo i za vrijeme trudnoće drže pod kontrolom, čak i ako nisu fizički aktivne i ako ne vježbaju.  

Drugi - još i znakovitiji jest taj da žene poduči opet pravilno disati - kroz dijafragmu, a ne kroz prsa kako to svi mi radimo. Poanta je ustvari u tome da ljudi zapravo zaborave disati pravilno, a jedini koji to još uvijek znaju su - bebe. Sve bebe dišu tako, ali s vremenom jednostavno preuzmu "lakši", plići način disanja. Unatoč tome što je disanje iz dijafragme zdravije jer vam istovremeno omogućuje i opuštanje. 

<<Pripreme za porod: Olakšajte si porod i oporavak uz ove 3 vježbe<<<

Zato ove trudnice opet uče disati iz dijafragme, ali ova metoda ne staje na tome. To je tek prvi korak. 

Drugi je korak nešto teži - trudnice uče prilikom disanja aktivirati svoje transverzalne trbušne mišiće kojima obuhvaćaju svoju bebu stvarajući tako "rupu", odnosno dovoljno mjesta za bebu koja ne nestane nigdje, već se samo ugnijezdi ispod rebara gdje je potpuno sigurna.  

A kako kaže Brooke Cates, takva vježba pomaže i bebama i to tako da i one usput uče pravilno se kretati u maminom trbuhu te ostati mirne i smirene dok se mama priprema za lakši porod. 

>>Olakšajte si porod masturbacijom<<

Jer to je još jedan fenomenalan nusproizvod ove zanimljive metode. Jamči to Brooke Cates koja kaže da žene ovako osim što održavaju snagu svoje jezgre i pritom često aktiviraju trbušne mišiće (dakle vježbaju ih), uče disanjem umiriti svoje tijelo i izazvati prirodne kontrakcije, a sve to vodi puno bržem i bezbolnijem porodu. Kaže čak i to da su "njihove" trudnice u prosjeku rađale tek oko pola sata i nisu pritom osjećale bolove u donjem dijelu leđa. 

Tečajevi se inače održavaju i online, pa ako vas zanima kako se najbolje pripremiti za porod, slobodno zavirite na njenu stranicu.  

 

 

Pročitajte više