Gwen Stefani otkrila da ona i njezini sinovi pate od istog poremećaja

GWEN Stefani je već dugo megazvijezda. No osim na glazbenom polju, ostvarila se i u ulozi majke.

Naime, Stefani ima tri sina s bivšim suprugom Gavinom Rossdaleom, a tijekom nedavne epizode emisije Zane Lowe otkrila je da je saznala da je disleksična i to tek nakon što su njezini sinovi imali problema s čitanjem. 

"Shvaćam da mnogi problemi koje sam imala ili čak odluke koje sam donosila proizlaze iz toga, jer sada moja djeca - očito je sve genetski - imaju neke od tih problema", ispričala je.

No Stefani je također naglasila da njezina djeca dobivaju podršku u školi gdje njihov rad prate "nevjerojatni nastavnici".

"Ne moraju se sramiti zbog toga. Oni razumiju da njihov mozak funkcionira na drugačiji način", objasnila je.

Također se dotaknula i teme vlastitog školovanja. Tek sada razumije borbe koje je prolazila u djetinjstvu te shvaća da je disleksija kriva za to što je bila loša učenica. Naime, disleksija je poremećaj čitanja i učenja, a često se očituje i kroz loš pravopis te kroz poteškoće u baratanju pisanim jezikom. Kako Gwen kaže, bila je dobro dijete i nikada nije radila loše stvari, ali je u školi jako teško funkcionirala. 

Danas smatra da je činjenica da njezin mozak "drugačije funkcionira" ustvari dar koji mnogi ne mogu razumjeti. Govorila je i o tome kako joj je glazba, bez sumnje, pomogla da prebrodi borbe s kojima se suočavala zbog disleksije, prenosi BuzzFeed.

"U to sam vrijeme napisala cijelu tu ploču ni ne znajući kako napisati pjesmu i doslovno sam čitav svoj život izložila drugima da ga čuju", ispričala je.

"Ništa od ovoga nisam znala do sada, ali mislim da u to vrijeme nisam imala povjerenja u sebe. Kad bih napisala pjesmu ili izašla na pozornicu, jednostavno sam osjećala da je to ispravno i da je to jedina stvar koja mi je išla kako treba", prisjetila se.

 

Pročitajte više