Holivudski glumac otkrio tajne uspješnog roditeljstva i skladnog braka

Foto: EPA EFE

ZA popularnog glumca roditeljstvo je spoj discipline i popuštanja. Matthew McConaughey i supruga Camila Alves roditelji su kćeri Vide i dva sina, Levija i Livingstona.

Otkako je postao otac 2008. godine, Matthew je otvoreno progovorio o odgoju djece, ravnoteži između posla i roditeljstva i još mnogo toga, prenosi portal HuffPost.

Očinstvo

"Od svoje osme godine znao sam da želim postati otac. Uvijek sam to doživljavao kao najveću stvar koju čovjek može postići. To je najveća privilegija, ali i odgovornost", izjavio je.

Također je pravi ljubitelj discipline te je izjavio kako se raduje što će svoju djecu pripremiti za život.

Brak

"Najbolje što možete učiniti za svoju djecu je pokazati im koliko volite njihovu majku", rekao je.

Čini se kako je Matthew otkrio tajnu kako biti savršen suprug.

"Nismo pokušavali promijeniti jedno drugo. U vezu smo ušli zato što smo bili zaljubljeni u osobu kakva je, ne zato što ju želimo promijeniti. Supruga me potiče da budem svoj i nadam se da radim isto za nju."

Vrijeme za igru

Slavni par prakticira igranje s djecom na svježem zraku. Osim što njegov sin Levi svira klavir, a kći uživa u crtanju i izrađivanju stvari, cijela obitelj naprosto obožava provoditi vrijeme u prirodi.

"Svatko može djeci dati igračku da se igra s njom, ali ponekad je pješčanik i gomila prljavštine najbolji poklon i djeca će u tome uživati."

Dok dane provode vani, petak navečer je vrijeme za obiteljsko druženje.

"To je noć za pizzu, film i vrijeme kad djeci dopustimo da spavaju s nama u krevetu. Ponekad moramo lagati koliko je sati, inače bi cijelu noć proveli gledajući filmove", rekao je.

Najdraži obiteljski trenutci

Osim provođenja vremena u prirodi, Matthew obožava kuhati sa svojom obitelji.

"Najdraži obiteljski trenutci uključuju puno kuhanja. Ostanemo kod kuće, kuhamo, slušamo glazbu i plešemo."

Odgoj pojedinca

"Moja supruga i ja imamo sličan roditeljski stil i stavove. Kad imate djecu, svaki dan naučite nešto novo. Možete ih usmjeravati i davati im savjete ali oni su ono što jesu. Jako sam sretan što imamo troje zdrave djece", izjavio je McConaughey.

Pročitajte više