Ima dva mjeseca i već nosi dijamantne naušnice!

Foto: Instagram

MALENA Chanel, dvomjesečna kćerkica glumačkog para Ice-T-a i majke Coco već nosi dijamante na probušenim ušima. 
 
O tom su se događaju ponosni roditelji pohvalili na njenom Instagram profilu (da, da, već ima svoj profil na kojem roditelji svakodnevno objavljuju njene fotografije), a reakcija fanova bila je dvojaka. 
 
Iako se malena Chanel Nicole Marrow na fotografijama smiješi kao prava diva, fanovi su svejedno obznanili svoju zabrinutost za bol koju je malena morala proći prilikom bušenja ušiju. Mnogi su pohvalili njen novi lijep izgled, no negativni su komentari ipak bili brojniji. 
 
Ta nas je fotografija zato nagnala i na temu bušenja ušiju malih djevojčica što je nekada i kod nas bila vrlo rasprostranjena tradicija, no čini se da broj beba s probušenim ušima danas ipak nije toliko velik kao nekada. 
 
Nekad je to bilo uobičajeno jer su majke željele da se već izdaleka na bebi vidi kojeg je spola. Osim toga, smatralo se, a smatra se i danas u javnosti, da tako malene bebe ne osjete toliku bol kao stariji te da će tako malena beba prije zaboraviti na nju nego veće djevojčice. 


 
Zbog toga smo malo istražili ovu temu te vam donosimo nekoliko činjenica koje danas ističu pedijatri. 
 
Ukoliko baš postoji velika želja roditelja možda ne bi bilo zgorega za bušenje ušiju zamoliti doktora, odnosno medicinsku sestru kako bi bili sigurni da će se zahvat obaviti u sterilnim uvjetima. Naime, uši se mogu probušiti i nešto debljom iglom od obične, a ušku je prije bušenja potrebno dobro dezinficirati. Isto tako je ušku nakon bušenja potrebno svaki dan malo istrljati alkoholom kako bi se spriječile eventualne infekcije, a u slučaju da se pojavi jače crvenilo i gnoj svakako se javite pedijatru. 
 
Sama uška, kako ističu pedijatri, raste do otprilike 4. godine života pa se prilikom bušenja mora dobro paziti da se rupica s rastom uha ne pomakne previše, odnosno da ne izađe previše iz centra te da sama naušnica ne smeta normalno rastu uške.
 
Naravno, nakon samog bušenja potrebno je staviti medicinsku naušnicu sve dok ranica ne zaraste, kako se ne bi stvorile alergijske reakcije na metale iz običnih naušnica, a nakon promjene, savjetuju pedijatri, pazite da ta nova naušnica ne bude prevelika. Bebe bi si je, naime, mogle lako strgati u snu, ili bi im mogla lako zapeti za robicu, kosu, posteljinu ili plišanu igračku te bi se tako mogla lako dogoditi nezgoda radi koje će beba opet trpjeti bol. Jer rascijepljena ušna resica sigurno će boljeti mnogo više od samog bušenja. 
 
A da mnogi smatraju da je ta bol bebama nepotrebna svjedoči jedan slučaj iz Velike Britanije koji je dospio u javnost putem Facebook stranice Baby/Toddler Ear Piercing Should Be Banned, a na kojoj je pokrenuta peticija kojom se od ministara britanskog parlamenta traži da postave zakonsku dobnu granicu  za bušenje ušiju. Prema njima bušenje ušiju ravno je nasilju prema djeci te smatraju da se tim činom bebama nepotrebno pruža velika bol i strah s kojim uvijek postoji mogućnost dodatnih komplikacija. 
 
Naime, kako kažu pedijatri, bebin imunitet nije toliko jak da se obrani od infekcija pa ako se baš nikako ne želite odreći te stare tradicije, onda barem pričekajte da beba napuni šest mjeseci kada je njen imunitet ipak jači nego u prvim mjesecima života. 
 
Kakav je vaš stav prema tome? Jeste li i vi svojim malim curicama već probušili uši i kada? 
 
A dok razmišljate o ovoj temi, uživajte još malo u malenoj Chanel u trenucima kada još nije okićena draguljima, a u naručju je nosi poznata glumica Mariska  Hargitay kada je Ice-T malenu doveo na set za vrijeme snimanja još jedne epizode serije Zakon i red.

 

 
 

Pročitajte više