Jeff Goldblum ima milijune, a od djece očekuje da se sama uzdržavaju kad odrastu

Foto: EPA

DJECA Jeffa Goldbluma ne mogu očekivati da će ih roditelji financirati. Zvijezda Jurskog parka otkrila je u podcastu Table for Two da će njegovi sinovi, stari osam i šest godina, morati pronaći vlastiti put do financijske neovisnosti.

"Važno je podučiti djecu da neke stvari neću ja učiniti umjesto njih. I ona neće htjeti da ja sve radim umjesto njih", rekao je 71-godišnjak.

Prisjetio se kako se i sam šokirao kada su ga roditelji posjeli i rekli mu da je vrijeme da počne tražiti posao i zarađivati vlastiti novac.

"Ne želim plašiti svoju djecu govoreći im da moraju sami pronaći svoj put, već ih želim potaknuti da pronađu nešto u čemu uživaju. Svatko mora sam veslati vlastiti čamac", napomenuo je.

Goldblum nije jedini koji smatra važnim poticati svoju djecu da sama krenu svojim putem. Druge slavne osobe, uključujući voditelja CNN-a, Andersona Coopera, i Daniela Craiga, javno su progovorile o mogućnosti da ostave nasljedstvo svojoj djeci.

"Mislim da je to prokletstvo", izjavio je Cooper.

Craig je rekao da je "neukusno ostaviti bogatstvo nasljednicima".

""Zar ne postoji stara poslovica da ste propali ako umrete kao bogataš? Moja filozofija je da se riješiš novca ili ga daš prije smrti", pojasnio je.

Čak i Warren Buffett, čije bogatstvo iznosi više od 130 milijardi dolara, kaže da postoje granice onoga što bi najbogatiji ljudi trebali ostaviti svojoj djeci.

"Nakon dugog promatranja superbogatih obitelji, evo moje preporuke: Djeci ostavite dovoljno da mogu sve, ali ne dovoljno da ne mogu ništa", napisao je u svojoj bilješci dioničarima 2021.

Pročitajte više