Kim Kardashian unajmila je mušku dadilju pa pokrenula trend među roditeljima

Foto: Shutterstock

DADILJA je jedna od mnogih profesija koje prate rodni stereotipi, ali to se polako počinje mijenjati. Nakon što je Kim Kardashian otkrila da je angažirala mušku dadilju kako bi njezini sinovi imali muškog uzora, sve više roditelja pokazuje interes za muške dadilje.

U Ujedinjenom Kraljevstvu postoji tvrtka AthleteMannies, koja se može pohvaliti s oko 400 muških dadilja samo u okolici Londona. Osim što obavljaju tipične obaveze, koje uključuju pisanje domaće zadaće s djecom koju čuvaju, pripremanje večere i održavanje doma urednim, muške dadilje "donose svježu perspektivu u brigu o djeci jer potiču samopouzdanje i nadahnjuju djecu da budu aktivna i znatiželjna", kaže suosnivač tvrtke Richard Goodman.

"Mnogim dječacima nedostaju pozitivni muški uzori. Uz mušku dadilju dobivaju figuru 'starijeg brata', koji im može prenijeti vrijedne životne vještine, podići samopouzdanje i potaknuti ih da se zabavljaju i igraju nakon škole", izjavio je Goodman za Daily Mail te istaknuo da to stvara jedinstvenu dinamiku koja može biti vrlo korisna u razvoju djeteta.

Mnoge Richardove klijentice su samohrane majke, poput Kim Kardashian, koje svojoj djeci žele osigurati muškog uzora. Još jedan razlog povećanog interesa za muškim dadiljama su obitelji s očevima koji dugo rade.

"U takvim slučajevima, naše muške dadilje nude dragocjenu podršku i društvo djeci, pridonoseći njihovom ukupnom rastu i razvoju", dodaje Goodman.

Pročitajte više