Konobarica napala mamu koja je promijenila bebi pelenu usred restorana

Foto: Shutterstock

NEDOSTATAK WC-a za presvlačenje beba ponekad je velik problem za roditelje. A jedna mama tijekom nedavnog posjeta restoranu zbog toga je svom djetetu odlučila promijeniti pelenu na stolcu usred restorana, što je razljutilo konobaricu, koja smatra da to nije u redu zbog ostalih gostiju. 

Konobarica je svoju verziju događaja podijelila na Redditu i objasnila da, iako restoran u kojem radi nema prostorije za presvlačenje beba, postoji javni WC 50-ak metara dalje.

"Vidjela sam da žena djetetu mijenja pelenu na stolcu pa sam je obavijestila da se nedaleko od restorana nalaze WC-i u kojima to može obaviti. Ona je rekla ‘u redu’ i nastavila preda mnom presvlačiti dijete. Šokirala sam se i upozorila je da ometa druge mušterije i da to nije higijenski, pogotovo jer imamo izložena peciva i kolače", napisala je konobarica.

Tvrdi da joj je majka na to uzvratila pojašnjenjem da "po zakonu ima pravo presvlačiti dijete gdje želi ako joj se ne pruže odgovarajuće prostorije za presvlačenje".

"Ostala sam pri svom pa je žena na kraju otišla i nazvala me seksistom", dodala je.

Većina je stala na stranu konobarice jer postupak mame smatraju nehigijenskim

Uvjerena da je ispravno postupila, konobarica je druge upitala za mišljenje. I većina je stala na njezinu stranu.

"Odvratno. To je brisanje stražnjice usred restorana. To koliko si neki roditelji uzimaju za pravo je zapanjujuće", smatra jedna osoba.

"Osim što nije higijenski, nevjerojatno je nepristojno", slaže se druga.

"Nema pravilnika"

Stručnjakinja za roditeljstvo Fi Star-Stone komentirala je incident za Newsweek. Ona smatra da je tužno s kolikom lakoćom ljudi posramljuju roditelje, umjesto da im ponude podršku ili vodstvo.

"Nema pravilnika što se ovoga tiče. Iako se mnogima čini da je mijenjanje pelena u restoranu nehigijenski i neprikladno, neki novopečeni roditelji možda to ne shvaćaju. Nježan, ljubazan podsjetnik i malo podrške i pomoći bilo bi puno ljepše od sramoćenja mame koja je samo radila ono što smatra ispravnim za svoje dijete", smatra.

Pročitajte više