Kršten sin princa Harryja i Meghan Markle!

Foto: Instagram

JUTROS je u privatnoj kapelici u dvorcu Windsor kršten sin princa Harryja i Meghan Markle, Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Radosna je vijest objavljena na službenom Instagram profilu obitelji Sussex. 

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa jako su sretni što ovakvu vijest mogu podijeliti s javnošću koja je uz njih od prvog dana rođenja malenog Archieja. Njihova Kraljevska Visočanstva izuzetno su sretna što su u ovom danu uživali s obitelji i Archiejevim kumovima. Njihov je sin kršten u ručno izrađenoj replici kraljevske haljine za krštenje koju su nosile kraljevske bebe u posljednjih 11 godina. Haljinica je izrađena od fine čipke Honiton, obrubljena je bijelim satenom, a naručila ju je kraljica Viktorija 1841. godine za svoju najstariju kćer. Naknadno su je nosile generacije kraljevskih beba uključujući i Kraljicu, njezinu djecu i unuke do 2004. godine kada je Kraljica naručila repliku ove haljinice kako bi se očuvala krhka povijesna odjeća, ali i nastavila tradicija", stajalo je u opisu fotografije modnog fotografa Chrisa Allertona koji je fotografirao i njihovo vjenčanje.

Krštenju malenog Archieja, koji je na današnji dan navršio točno dva mjeseca, prisustvovali su princ od Walesa, vojvotkinja od Cornwalla Camilla te vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, princ William i njegova supruga Catherine. Kraljica Elizabeta nije prisustvovala krštenju, zbog ranije preuzetih obaveza.

Tko su bili djetetovi kumovi, još uvijek nije poznato.

Pročitajte više