Liječnica upozorila čega bi se muškarci trebali kloniti jer šteti njihovoj plodnosti

LIJEČNICA humane reprodukcije Natalie Crawford na Instagram profilu redovito objavljuje savjete i edukativne snimke o plodnosti te svim ostalim stvarima vezanim uz začeće i trudnoću. Nedavno je tako objavila video u kojem objašnjava kojih bi se pet stvari muškarci trebali kloniti ako žele ostvariti trudnoću sa svojom partnericom.

Naime, kako je objasnila u videu koji je u kratkom vremenu postao viralan, određene stvari i navike mogu negativno utjecati na kvalitetu spermatozoida, ali i dovesti do neplodnosti.

Ona tvrdi da bi muškarci koji rade na djetetu trebali prestati pušiti cigarete, ali i marihuanu jer ova loša navika dokazano smanjuje proizvodnju sperme, a negativno utječe i na njezinu kvalitetu. Isto tako, smatra da bi se morali kloniti uzimanja steroida ili bilo kakvih drugih sličnih preparata.

Osim toga, savjetuje da bi muškarci trebali izbjegavati konzumiranje masnih prerađevina jer sadrže mnogo loših kemikalija i ostalih sastojaka koji utječu na plodnost. I kao posljednju, ali nimalo manje važnu naviku liječnica ističe držanje laptopa u krilu. Crawford upozorava da toplina koja dolazi iz laptopa prilikom njegovog rada može povećati toplinu testisa, što negativno utječe na plodnost muškarca.

Pročitajte više