Lucija Lugomer progovorila o tijelu nakon porođaja: Trbuh mi nikada nije bio ravniji

PRIJE četiri mjeseca Lucija Lugomer rodila je sina Leona, a sudeći prema njenoj liniji, čini se da joj trudnoća nije ostavila ni najmanji trag na tijelu. Mnoge žene se pitaju kako joj je to uspjelo jer neke bitku s nakupljenim kilogramima vode i godinama nakon porođaja. Zato je najpoznatiji hrvatski plus size model odlučio progovoriti o tome što je uopće prethodilo trudnoći.

“Za dobrobit svog djeteta i sebe, na osnovu policističnih jajnika te kombinacije istog, u strahu za mogućnosti začeća, odlučila sam da želim skinuti barem 10-ak kilograma prije nego zatrudnim. Zašto? Zato što u trudnoći žene dobivaju po 20-25 kilograma! Kako ću ja to? Kako će moje tijelo to? Ne mogu se uopće zamisliti s toliko kilograma... I tako, Lucija nije ništa smršavila, a ginekološki pregled je pokazao Leonove otkucaje srca”, napisala je na društvenim mrežama kraj fotografije na kojoj pozira bez trunke šminke i u ležernom izdanju, crnom topu i tajicama.

“Danas, sjećam se samo koja me sreća obuzela i zahvalnost za ostanak u drugom stanju, danas kada tako teško ljudi ostanu trudni. Na kraju, Lucija zaboravi na sve strahove, nema vremena za razmišljanje o kilogramima i o težini. Pazi da ne jedeš slatko, pazi da ne jedeš morsko, pazi da ne jedeš...pazi. Pazi jer sto ćeš kada se nakupe kilogrami. Prolazili su mjeseci, a ja sam jela sve. Sve što mi je tijelo tražilo. Slatko koje volim mi uopće nije bila potražnja, morsko sam jela, pila sam bazgu, jela sam tunu a na meso mi se dizao želudac. Od svega toga, Lucija je dobila 3,5 kg. U 40 tjedana trudnoće. Leon je rođen sa 3610 grama, prirodno i bez ikakvih teškoća, pucanja i sličnog”, nastavila je Lugomer.

Priznaje, čim je rodila sina, “iscijedila se”.

“Trbuh mi nikada nije bio ravniji, samopouzdanje WOW na totalno novoj razini, gibljivija više no ikada, a o onih 20-25 kilograma ni ‘a’. Već 3. dan nakon poroda bila sam u banci i dućanu... Jer sam se tako osjećala. Jer sam slušala sebe i svoje tijelo. Jer sam slušala doktore i to vam je NAJBOLJI i NAJZDRAVIJI savjet vezano za kilograme i trudnoću. Svi moji doktori i pedijatrica koja je danas Leonu pedijatrica su mi rekli ‘Lucija, samo hodaj, hodaj, hodaj’ i tako sam i napravila. Hodala sam, išla sam, željela sam i mogla sam. Dva dana prije poroda otišla sam na event. Jer sam mogla. Jer mi je tijelo reklo - možeš. Hodaj. Ajmo. Danas, imam prekrasnog bebač,a a moje tijelo može više no ikada. Ne slušajte druge. Slušajte sebe. I doktore. Nitko drugi ne poznaje vaše tijelo i vaše granice kao vi sami. I ne, zato što ste jače konstrukcije ne znači da ste u automatskoj predispoziciji za nakupljanje kilograma u trudnoći... Neka sam živi dokaz. Ljubim vas i samo hrabro! Tijelo je fascinantno”, poručila je u iskrenoj objavi.

Pročitajte više