Lucy Liu postala je mama s 47, a ovo savjetuje svima koji žele biti bolji roditelji

Foto: EPA

ŽIVOT Lucy Liu na filmskim platnima bio je vrlo uzbudljiv. U privatnom životu željela je više.

"Trebala mi je promjena. Bila sam umorna od razgovora sa sobom", rekla je Liu za Yahoo Life u intervjuu o kasnom majčinstvu.

Shvatila je da je vrijeme da krene u drugom smjeru. I tako je s 47 godina postala majka dječaka Rockwella. Dijete je dobila procesom gestacijskog surogat-majčinstva, koje uključuje spajanje stanica para koji želi dijete te in-vitro stvaranje zametka koji se unosi u maternicu surogat-majke. U ovom slučaju je surogat-majka samo tijelo koje izvodi porod, a par je u potpunom srodstvu s djetetom i doslovno su mu roditelji.

"Druga osoba poduzima veliki korak za vas. Bez obzira na vaš odnos, ona stvara nešto za vas što je vrlo posebno. To je veliki korak u smislu povjerenja", pojasnila je.

Sina, koji će uskoro napuniti sedam godina, odgaja kao samohrana majka. Vrlo joj je važna obiteljska tradicija. To trenutno uključuje rano ustajanje kako bi svom sinu pripremila doručak i započinjanje dana razgovorom o njegovim snovima i rasporedu za taj dan.

"A onda, kad se vratimo doma, naša rutina je razgovor o tome koji mu je dio dana bio najdraži i za što je zahvalan. To je lijep način da se samo dijalogom izgradi rutina", nastavlja Liu.

Zvijezda Charliejevih anđela i njezin sin ljeto provode stvarajući nove uspomene. Nedavno je Rockwella odvela u kino gdje je prvi put pogledao animirani film. Kao jedan od najboljih savjeta koji je dobila, a koji se tiče roditeljstva, navodi da je u redu zatražiti pomoć i ponekad odvojiti vrijeme za sebe.

"Roditeljima ponekad treba malo osvježenja, a djeca se tako uče neovisnosti, kao i razumijevanju da mama može odstupiti, ali da će se vratiti i da će sve biti u redu. Budite blagi prema sebi, shvatite da vam je potreban odmor i da djeca također trebaju odmor od svojih roditelja. Odete jedno od drugog, vratite se i postat ćete jače i bolje osobe", zaključila je.

Pročitajte više