Majka dvoje djece šokirala izjavom: "Posao mi je važniji od njih!"

Foto: Facebook

LARA Bazelon je odvjetnica, profesorica na pravnom fakultetu, spisateljica i samohrana majka dvoje djece, ali i žena koja je svojom izjavom šokirala mnoge. 

"Posao mi je važniji od djece. Tvrdnja da majke mogu postići ravnotežu između obitelji i posla najobičnija je zamka zbog koje žene ponekad osjećaju sram i krivnju", izjavila je Lara koja uživa u svom poslu i uvijek ga stavlja ispred djece. To ne znači, kako sama kaže, da su djeca zanemarena, samo nije uvijek tu kada je oni trebaju.

"Jako sam ambiciozna i mislim da je posao važan. Kad se ne bih bavila ovime čime se sada bavim, osjećala bih prazninu", rekla je i dodala da je u nekim trenucima zbog takve odluke ipak znala požaliti. 

"Ponekad me moj izbor znao skupo koštati. Najgori je bio sedmi rođendan moje kćeri. Plakala je što nisam mogla biti s njom, no sutradan sam imala suđenje i morala sam se dobro pripremiti", ispričala je i prisjetila se još jedne situacije kada je njezin sin imao priredbu u školi povodom Dana zahvalnosti.

"Trebali su doći svi roditelji. Ja sam jedva uspjela doći i ono što sam donijela od hrane bio je kruh od matičnjaka na koji je moj sin samo okrenuo očima jer su druge majke pripremile i donijele domaće delicije. Potom su svi na komadić papira trebali napisati zašto cijene svoje roditelje. Užasno me bilo strah što će napisati. I znate što je rekao? Da cijeni svoje roditelje jer izvlače ljude iz zatvora. Laknulo mi je jer sam shvatila da radim pravu stvar", kazala je ova razvedena mama čiji je bivši suprug također odvjetnik. 

Za Good Morning America, stručnjakinja za roditeljstvo Rachel Simmons izjavila je da je pokušaj da se postigne ta neuhvatljiva ravnoteža između posla i života zapravo ''zadatak za budale''.

"Majke stalno osjećaju krivnju jer misle da ništa ne stižu i ne rade kako treba. Mislim da je to zato što imamo dvostruke standarde za žene. Očekujemo od njih da budu podređene svojoj djeci, što nije slučaj s muškarcima", rekla je Simmons.

Svoju je priču Lara podijelila i na Twitter profilu i dobila iznenađujuće veliku podršku.

"Moja je majka također bila samohrana i zaposlena majka koja je radila s djecom s posebnim potrebama. Vjerujte mi, vaša će djeca postati svjesna važnosti posla koji radite kada malo porastu", bio je jedan od komentara. 

"Ako se trudite biti odličan u poslu koji radite, znači da se trudite biti i dobra majka", pisalo je u drugom. 

No nisu se svi složili s njom. 

"Smisao života je u obitelji i nekoliko bliskih prijatelja. Posao vam neće to pružiti", poručio joj je jedan korisnik Twittera.

Pročitajte više