Mama apelira na učitelje: Nemojte djeci tijekom nastave spominjati mame i tate

Foto: Pexels

KADA razgovaramo o obiteljima, svaka je drugačija. Posebna na svoj način.

Objava izvanredne profesorice Sirry Alang je postala viralna nakon što se osvrnula upravo na tu činjenicu. Na Twitteru je pokušala objasniti zašto misli da učitelji trebaju prestati spominjati "mame i tate" učenicima u školi. Kako objašnjava, nema svaka obitelj mamu ili tatu, a neka djeca nemaju ni jedno ni drugo.

Upozorila je kako je broj situacija u kojima je učiteljica njezinog djeteta spomenula "mame i tate" frustrirajući. Tako je jedno dijete koje pohađa isti razred spomenulo da živi s bakom te da nema roditelje, a na sve je reagirao i Alangino dijete.

"Nemam tatu i to je u redu jer je moja mama rekla da postoje različite vrste obitelji, iako bih htio tatu. Ali ona je gej. Gej znači da izlazi samo sa ženama", objasnilo je dijete svoju situaciju.

"Učiteljica se ispričala i rekla je da će početi govoriti 'roditelj ili odrasla osoba koja vam pomaže kod kuće'. Vjerujem u ovu generaciju", otkrila je Sirry u jednoj od kasnijih objava kako je cijela priča završila.

No njezini su tvitovi privukli veliku pozornost, tisuće komentara i lajkova. Mnogi su ljudi podržali ideju o korištenju drugog izraza u nastavi, piše The Sun.

"Jednom sam imala učenika koji me morao tri puta podsjetiti da mu je majka mrtva, a otac u zatvoru. Osjećala sam se jako glupo i grozno. Skrbnik je puno bolji izraz", složila se jedna učiteljica.

Drugi korisnik Twittera je dodao: "Dobar podsjetnik da trebamo razmisliti prije nego što progovorimo."

Pročitajte više