Mama dopušta djeci da psuju, ali jedna rečenica u njihovoj kući ipak je zabranjena

Foto: TikTok

TIKTOKERICA Emily u svojoj kući ima jasno postavljena pravila. Psovanje je dopušteno, ali ovisi o kontekstu.

"Ako se moja kći udari u prst, može govoriti 'je**te', nije me briga. Ako govori 'je**te' jer je frustrirana što sam joj dala neki zadatak, onda mi nije svejedno. Ako mi kaže da je imala usrani dan jer je bolesna, nema veze. Ako kaže da hrana ima usrani okus, nije isto", pojasnila je u videu koji je objavila na TikToku.

Isto vrijedi i za riječ "glupo". Ako dijete kaže da je koronavirus glup, Emily se neće buniti. Ali ako dijete istu riječ koristi da bi opisalo svoju sestru, postoje posljedice koje će snositi.

"A postoji i jedna fraza koju nikad ne toleriram u kući. To je 'rekla sam ti'. Za tu rečenicu u našem domu nema mjesta. U ovoj kući to se smatra psovkom", istaknula je.

@therealemilyroach Reply to @aarolynnnnnn #cuss #MyStarbucksOrder #parenting #momsoftiktok #dadsoftiktok #parents #parent #itoldyouso ♬ Send Me on My Way - Guy Meets Girl

U odjeljku za komentare jedna osoba je upitala Emily tretira li uvrede kao nešto što je zabranjeno, na što je majka odgovorila da o tome nije razmišljala, ali apsolutno je tako.

Brojni roditelji složili su se s ovom mamom. Napominju da nije uvijek bitan izbor riječi, nego koja namjera stoji iza njih.

"Ako nam je cilj psovati kako bismo nekoga povrijedili, onda to zaslužuje kaznu", "Naše pravilo je da su psovke dozvoljene ako ne čine štetu", "Isti smo. Dajemo djeci priliku da nauče kada i gdje se psovke mogu, odnosno ne mogu koristiti", komentirali su.

Pročitajte više