Mama kaže da će dojiti sina do 9. godine ako on to bude htio: "Samo me gledajte"

Foto: EPA (Na fotografiji nisu osobe iz teksta)

TEMEAKA Tate zainatila se trolovima koji smatraju da su fotografije na kojima doji uznemirujuće pa ih prijavljuju Facebooku. Ne smeta joj što drugi misle i kaže da će svoje treće dijete dojiti sve dok ono ne odluči prestati, čak i ako to bude kad navrši devet godina.

"Bila sam ponosna što sam od majke koja nije mogla dojiti postala majka koja isključivo doji. S prvim djetetom sam se u početku mučila, a onda se sve posložilo. Nažalost, ostala sam drugi put trudna kad je moje prvo dijete imalo 15 mjeseci i mlijeko je presušilo", ispričala je medijima.

Svoje drugo dijete, djevojčicu koja sada ima sedam godina, dojila je do treće trudnoće. Htjela je dojiti u tandemu, ali kad je rodila, kći joj je rekla da više ne želi majčino mlijeko jer smatra da ono sada pripada novorođenoj bebi.

"To me slomilo, ali to je bila njezina odluka. Ne sramim se hraniti dijete u javnosti, nadam se da će ljudi shvatiti da je to prirodno. Jedan dječak me pitao može li mom sinu dati bočicu. Rekla sam mu da je ne koristimo pa mu nije bilo jasno kako onda jede", dodaje Tate.

Iako nije uspjela ostvariti svoj san o dojenju u tandemu, Tate neprekidno doji već devet godina i za to vrijeme je donirala mlijeko i za devet drugih beba. Njezin najmlađi sin sada ima dvije i pol godine i namjerava ga dojiti koliko god on to želi.

"Svaka sugestija da produženo dojenje škodi djeci je smiješna. Moja kći je jednaka kao i njezini vršnjaci. Zato ću sina dojiti, ako treba, do njegove 9. godine. Samo me gledajte", ističe.

Stručnjakinja za dojenje Pinky McKay kaže da je u svijetu prosječna dob odvikavanja od dojenja između 2. i 7. godine.

"U nekim kulturama se produljeno dojenje smatra neprirodnim, ali samo zato što mi na to nismo navikli, ne znači da je čudno. Produženo dojenje ima prednosti. Hranjive tvari mogu biti izvrstan alat za smirenje. Hormon oksitocin koji se izlučuje kroz majčino mlijeko može pomoći malom djetetu u regulaciji emocija kada je uznemireno ili povrijeđeno. To je supermoć", zaključila je McKay za Daily Mail.

Pročitajte više