Mama kaže da su njenu kćer odbacile prijateljice: Zašto je roditeljstvo tako teško?

KAD roditelji primijete da im dijete proživljava poteškoće, prvi instinkt ih tjera da mu priskoče u pomoć. Premda znaju da se ne bi smjeli miješati u dječje odnose s prijateljima, neke stvari ipak potaknu njihovu zabrinutost.

Jedna je slomljena mama uputila iskrenu molbu drugim roditeljima da joj podijele svoje savjete nakon što su njenu djevojčicu odbacile prijateljice. “Moja kći ima četiri godine. U našem susjedstvu žive djevojčice s kojima se odlično slagala, ili sam ja to samo mislila”, objavila je Kat Kamalani u svom viralnom TikTok videu.

@katkamalani

Havent stopped crying, this isnt fun…

♬ original sound - Kat Kamalani

“Ako ste roditelj i imate djecu, trebam vašu pomoć. Zašto je roditeljstvo tako teško?” upitala je. Kamalani je dalje objasnila da ne prestaje plakati otkako se dogodio incident između njezine kćeri i njezinih prijateljica. “Pogledala sam kroz prozor i vidjela nekoliko djevojčica koje su ispružile ruke prema njoj. Otišla sam do njih i čula kako govore da joj neće dozvoliti da se igra s njima”, rekla je kroz suze.

“Bila je shrvana, plakala je i pitala me zašto je njene prijateljice ne vole i zašto se ne može igrati s njima. Nisam ni znala kako odgovoriti. Rekla sam da svatko ponekad pogriješi i ponekad se ljudi ne osjećaju najbolje i onda se prema drugima ponašaju ružno te to ne mogu kontrolirati", objasnila je.

Roditelji su ponudili svoje savjete shrvanoj mami

Kamalani je htjela znati što drugi roditelji rade u sličnim situacijama. “Mislim da si to savršeno riješila - uvijek sam govorila svojoj djeci da ne mogu kontrolirati što drugi rade ili govore i da je najbolje da se povuku”, odgovorila je jedna osoba.

"Tako je teško. Dobro si uradila. I uvijek nastojim naglasiti svojim curama da nikad ne rade drugima ništa slično, da zapamte kakav je to osjećaj”, dodala je druga.

Treća je dodala: "Svom sinu kažem 'neće ti svi biti prijatelji, ali zato ćemo biti ljubazni prema svima kako se ne bi osjećali kao ti sada.'"

Pročitajte više