Mama podijelila recept za sredstvo za skidanje masnih mrlja s kuhinjskih elemenata

Foto: Pexels

ZA sredstva za čišćenje nije potrebno trošiti puno novca. Postoje jednostavne verzije koje ne sadrže kemikalije, a moguće ih je napraviti od par sastojaka koji se nalaze u gotovo svakom domaćinstvu. 

Misija mame Chantel Mile je educirati ljude o opcijama, pa je tako nedavno podijelila recept za sredstvo za odmašćivanje koje sama priprema i koristi u svom domu. Od samo četiri sastojka napravila je sprej. 

"Jedno od najčešćih pitanja koje mi postavljaju je kako se nositi s masnim kuhinjskim elementima. Ovaj jednostavan 'uradi sam' sprej je odličan za uklanjanje prljavštine i masnoće s kuhinjskih elemenata", napisala je na Instagramu.

Pomiješala je šalicu alkoholnog octa, šalicu vode, žličicu deterdženta za pranje suđa i četiri kapi esencijalnog ulja limuna. Sve sastojke je stavila u bočicu za sprejeve. Kad čisti kuhinju, sredstvo jednostavno našprica po elementima i radnoj ploči te obriše krpom od mikrofibre. 

"Ovi sastojci odlično djeluju u borbi protiv ulja, masnoće i neželjenih mrlja", dodala je.

Ocat je prirodno antibakterijsko rješenje koje u kombinaciji s deterdžentom za pranje posuđa djeluje u borbi protiv mrlja i klica. Eterično ulje je sastojak koji kuhinju održava svježom i čistom. Ovaj sprej za čišćenje savršen je izbor za sve koji žele izbjeći upotrebu jakih kemikalija pri čišćenju štednjaka, stola i elemenata.

Pročitajte više