Mama pokazala zamrzivač pun izdojenog mlijeka pa se našla na udaru kritika: "Sebično"

Foto: TikTok

NEVIN video jedne majke našao se na udaru brojnih kritika. Majka je pokazala zamrzivač pun izdojenog mlijeka, a oni koji su ga pogledali poručili su joj da je sebična jer ga čuva za sebe, odnosno za svoje dijete.

Sporna snimka objavljena je na TikToku Dylana Bousselota. U njoj majka otvara dva zamrzivača prepuna vrećica mlijeka koje je izdojila. Dok je jedne impresionirala količina mlijeka, drugi smatraju da bi ga trebala donirati.

@dylanbousselot

One day of pumping. ##happybaby ##wifeandmomlife ##oversupply ##breastfeeding ##freezerisfull ##breastmilk

♬ Superstar - Beatrich

"Puno mama bi dalo sve za malo mlijeka, doniraj ga onima koje ga ne mogu proizvesti", "Bebe leže na intenzivnoj njezi, a njihove majke nemaju mlijeka. Pomozi im", "Da, slažem se, trebala bi pomoći drugima", poručili su ljudi. 

 

Izdojeno mlijeko na sobnoj temperaturi oko 25 stupnjeva može stajati od četiri do šest sati, dok u hladnjaku ostaje svježe do osam dana. U zamrzivaču koji je unutar hladnjaka može stajati do dva tjedna, a u pretincu zamrzivača koji je dio hladnjaka od dva dijela od tri do četiri mjeseca. U zamrzivaču s konstantnim dubokim smrzavanjem na -19°C može ostati šest mjeseci ili dulje, navode preporuke udruge RODA.

I žene u Hrvatskoj mogu donirati višak svog mlijeka. Banka humanog mlijeka otvorena je u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj, s namjerom da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojima nije dostupno majčino mlijeko, osigura humano mlijeko donirano od drugih žena dojilja.

U Europi danas djeluje 239 banaka humanog mlijeka, a u našem okruženju najviše, 37, ima ih u Italiji, osam ih je u Mađarskoj te tri u Srbiji.

Pročitajte više