Mama se požalila na muža jer odbija prati svoju radnu odjeću: Pucam pod teretom

Foto: Shutterstock

MAJKE koje ostaju kod kuće i brinu o djeci ponekad ne mogu niti pojmiti u čemu im je prošao cijeli dan a da ne stignu popiti svoju dozu jutarnje kave niti dovršiti ručak u miru. Briga o djeci, kućanski poslovi i popratni stres često uzimaju danak i majke se na kraju dana samo mogu srušiti od umora, da bi sve isto ponovile sutradan.

Ako partner uz sve to doživljava njihov porodiljni kao godišnji odmor, stvar je puno teža. Da ne govorimo što se događa nakon što se žena odluči vratiti na posao.

Jedna je mama na Mumsnetu podijelila svoje iskustvo o ogromnoj količini zadataka s kojima je suočena svaki dan. Nakon odluke o povratku na posao osmislila je rješenje o podjeli poslova i iznijela ga pred svog supruga, ali on nije bio oduševljen.

On ignorira njene zahtjeve

"Pucam pod teretom kućanskih poslova. Stalno perem za sebe, svog muža i našu bebu", napisala je u svojoj objavi. "Unatoč nekoliko ljubaznih razgovora s mojim suprugom u kojima se on složio da će preuzeti više toga na sebe, ništa se ne mijenja. Mislim da ne shvaća trud koji ulažem u pranje, sušenje, slaganje i peglanje odjeće. Osobito kad je u pitanju njegova radna uniforma!"

Rekla je da ga je dvaput pitala bi li razmislio o tome da preuzme dio održavanja odjeće na sebe. Ona bi nastavila prati sve za bebu i sve ručnike, posteljinu itd. Sve što je trebao činiti bilo je prati i glačati svoju radnu uniformu, ali on je postao sav mrzovoljan i uzrujan, kako kaže.

Rekla je da će ga ponovno upitati za vikend jer se ona u ponedjeljak vraća na posao i pitala je zajednicu Mumsneta je li to razuman zahtjev.

Ljudi su čvrsto na njenoj strani

"Čvrsto vjerujem da svatko tko želi da mu je odjeća ispeglana treba to učiniti sam", napisala je jedna osoba.

Druga je dodala: "Ti apsolutno ne bi trebala biti odgovorna za pranje svega! On nije tvoje dijete. Da sam na tvom mjestu, jednostavno bih prestala prati njegovu radnu uniformu... ili će to raditi sam ili nek nosi smrdljivu odjeću na posao."

"Umjesto podjele pranja odjeće, ovo je vrijeme da sjednete i podijelite sve kućanske poslove", predložila je treća. "Ako oboje radite, oboje morate raditi dio kućanskih obaveza."

Pročitajte više