Mama tražila od partnera da joj mjesečno plaća 10 tisuća dolara kako bi bila kućanica

Foto: Pexels

KADA žene postanu majke, mnoge se trude žonglirati s poslom te obiteljskim obavezama. No, neke od njih se odlučuju i na to da daju otkaz. Dok jedan dio žena svoju karijeru tek privremeno stavlja na čekanje, druge se od nje opraštaju zauvijek.

No, jedna je majka dvoje djece imala druge planove. Naime, tražila je od svog partnera da joj plaća mjesečnu naknadu u iznosu od 10 tisuća američkih dolara kako bi napustila svoj posao i da bi postala mama kućanica.

Svoju priču je objavila na Redditu te je inzistirala na tome da njezin partner zarađuje puno više od nje te da nema stvarne potrebe za tim da i ona radi. Unatoč tome, objasnila je da ne želi lako odustati od svog posla i zarade jer, u slučaju da nekad prekinu vezu, ne želi biti "financijski ranjiva".

"Znam nekoliko žena koje su godinama bile majke kućanice i koje su se, nakon što su njihove veze završile, borile za preživljavanje i nisu imale novca ili posla na koji bi se vratile", opisala je ova mama što je muči.

Budući da se par nije vjenčao, rekla je da ako prekinu, "u osnovi ne bi imala pravo ni na što" pa joj je važno imati rezervni plan. Zato je objasnila partneru da bi mogla razmisliti o davanju otkaza samo ako joj on mjesečno plati "razuman iznos". No, on nije najbolje prihvatio taj prijedlog te joj je poručio da ne bude smiješna, piše The Sun. Također, o napuštanju svog posla je počela razmišljati zato što planiraju imati još djece, što znači i dodatne obaveze.

Pitala je za savjet što bi trebala učiniti, a stotine anonimnih korisnika ove stranice su je podržale u njezinu zahtjevu, rekavši da je pametna jer se brine o vlastitoj financijskoj neovisnosti.

"Ako on od vas traži da se odreknete svojih prihoda bez sigurnosti koju bi vam pružilo vjenčanje, stavlja vas na potencijalno vrlo ranjivu poziciju", komentirao je jedan od njih.

"Moja prijateljica nije bila udana za muškarca s kojim je živjela 25 godina", napisala je jedna žena te dodala: "Bila je kućanica i odgajala njihovu djecu. Zatim je on upoznao drugu ženu i oženio je. Moja prijateljica ne može dobiti alimentaciju jer nisu bili zakonski vjenčani. Nije čak ni sigurna ima li prava na dio njihove kuće u kojoj živi. Nije ostvarila ni karijeru jer je imala 18 godina kad ga je upoznala."

Zbog takvih iskustava mnogi su zaključili kako je njezin zahtjev da od partnera prima naknadu ako postane kućanica potpuno opravdan.

Pročitajte više