Mama veganka je poludjela kad je saznala da njezin suprug sinu skrivećki daje meso

Foto: Pexels

U VEĆINI obitelji se pojave trzavice oko hrane. Neki možda preferiraju određena jela, dok ih drugi ne mogu smisliti. No u nekim obiteljima hrana može biti uzrok dubljih problema, osobito ako se supružnici ne slažu oko prehrambenih navika svoje djece.

Jedan tata se našao u takvoj situaciji. Na Redditu je objasnio da je njegova supruga šest godina veganka, zbog čega je i on pristao kod kuće jesti isključivo namirnice biljnog porijekla.

Nakon dugih razgovora i posjeta dijetetičaru kako bi se uvjerili da je to sigurno, složili su se da će svog sina odgajati kao vegana. Međutim, tata je nedavno u torbi sina pronašao prazne omote hamburgera i slatkiša koji nisu veganski. Kako njegov sin ne bi morao jesti meso u tajnosti i trošiti na takvu hranu svoj džeparac, tata mu je skrivećki počeo davati nevegansku hranu.

“Sin mi je priznao da se osjeća usamljeno i isključeno jer je vegan. Znao sam što bi moja žena mislila o tome da se naš sin prestane hraniti kao vegan pa sam mu počeo potajice kupovati hranu koju želi”, napisao je.

Bračni partneri više ne razgovaraju

Međutim, mama je nedavno za to saznala i poludjela.

“Nazvala me zlostavljačem životinja i rekla mi da kvarim našeg sina. Sada ne razgovara sa mnom”, dodao je te upitao ostale što napraviti. 

Mnogi smatraju da nije pogriješio i savjetovali su mu da iskreno razgovara sa suprugom i pokuša joj objasniti da bi bilo u redu da dijete samo odabere što će i kako jesti.

“Ne može jedna osoba diktirati cijeloj obitelj da moraju biti vegani”, “Ako se ne zauzmete za sina, cijeli život će se od vas skrivati”, “Dobro je što ste prihvatili djetetov izbor, ali niste to trebali napraviti supruzi iza leđa. To nikad nije dobra ideja”, “Ja sam vegan i sretan sam, ali djetetu to ne treba nametati”, neki su od brojnih komentara.

Pročitajte više