Mama želi da drugi prestanu govoriti da uživa u svakom trenutku s djecom. Evo zašto

MAMA s Novog Zelanda ima poruku za sve koji joj govore da "uživaju u svojim bebama i djeci dok su mala".

"Ne treba mi govoriti da uživam u ovom vremenu. Doslovno sam stavila svoje tijelo na kocku da ostvarim ovaj san i nema nikog zahvalnijeg od mene za ovu djecu", napisala je Hannah Findlay na Instagramu.

"Možemo li sada zaboraviti ovu frazu? Shvaćamo. Zaboravili ste sve teške stvari koje prolaze roditelji beba i male djece i sada vam nedostaju onako mali jer su odrasli. Ali mi smo još uvijek u tome. U tim dugim danima i kratkim godinama. Neuredne su nam kuhinje i puna srca", nastavila je ova mama dvoje djece.

Umjesto toga, ima drukčiji prijedlog.

"Možemo li umiroviti tu frazu ‘uživaj u svakom trenutku’ i zamijeniti je davanjem potpore? Molim vas. To bi bio podsjetnik da, zapravo, radimo dobar posao", zaključila je, a brojni komentatori složili su se s njezinom perspektivnom.

"U pravu si. Ta fraza toliko produbljuje osjećaj krivnje, a radim najbolje što mogu", komentirala je jedna mama.

Findlay je mama četverogodišnje kćeri i jednogodišnjeg sina i većinu vremena provodi s djecom kod kuće.

"Otkako sam rodila, bilo je jako teško. Volim svoju kćer, ali u redu je reći da je bilo teških trenutaka. Tek kad sam rodila sina, shvatila sam da je u redu osjećati se tako. Ne moram osjećati grižnju savjesti ili kao da moram uživati u svakoj minuti", objasnila je svoj stav za Good Morning America.

Smatra da se ta fraza ne može prenijeti ni na druga životna iskustva.

"Znate, ne uživamo u životu cijelo vrijeme, pa tako ni u majčinstvu. Ne govorimo ljudima koji su imali loš dan: ‘Hej, uživaj u životu.’ To ne radimo, ali zašto onda imamo potrebu to reći majkama?" pita se.

Pročitajte više