Možda sabotirate san svoje bebe a da niste svjesni. Evo najčešćih pogrešaka

Foto: Unsplash

ČINI li vam se da su vaše noći s bebom beskrajni ciklusi buđenja i uspavljivanja? Jeste li zabrinuti da sabotirate san svoje bebe? Ne brinite - ove noćne nevolje neće trajati zauvijek. No, to ne znači da biste trebali patiti u tišini. Pogledajte ove savjete za vrijeme spavanja koje su odobrili stručnjaci, a koji će pomoći vašem mališanu da bolje spava.

Prestanite biti njegov krevet

Mame i tate obično provode previše vremena ljuljuškajući i držeći svoje dijete prilikom večernjeg uspavljivanja. "Beba tako nauči zaspati uz pomoć roditelja, a onda kada se probudi tijekom noći ne može ponovno zaspati sama", kaže savjetnica za roditelje Judith Owens i direktorica Centra za pedijatrijsko spavanje u Bostonskoj dječjoj bolnici. Pokušajte spustiti nahranjenu bebu u krevet, nježno joj pjevati i milovati je da bi lakše utonula u san.

Izbjegavajte drijemanje u pokretu

Koliko god je to moguće, vaša beba bi trebala drijemati u svom krevetiću. "Ako često zaspi u kolicima ili autosjedalici, povezivat će kretanje sa snom i teško će joj biti utonuti u san u drukčijim uvjetima", kaže dr. sc. Jodi Mindell, savjetnica i pomoćnica ravnatelja Centra za spavanje pri Dječjoj bolnici u Philadelphiji. "Nastojte da 50 do 75 posto bebinog spavanja bude u kolijevci ili krevetiću", kaže dr. Mindell.

Ne dozvolite da zamijeni dan za noć

Vaša beba spava cijeli dan, ali onda loše spava noću, što može biti izuzetno frustrirajuće. Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste pomogli bebi da razlikuje dan od noći, uključujući ograničavanje dnevnog drijemanja na tri sata i razjašnjavanje razlike između dana i noći, kao što je zamračivanje sobe za vrijeme spavanja i izbjegavanja ekrana za vrijeme večernjeg hranjenja.

Pročitajte više