Muškarac doznao da će postati otac djevojčica pa se razočarao, tješila ga obitelj

Foto: Shutterstock

BUDUĆI tata je svojom reakcijom na vijest da njegova supruga čeka blizanke izazvao burne reakcije na internetu. Jedna žena na Redditu se pojadala da je bila presretna kada je doznala da nosi djevojčice, dok njezin suprug na zabavi otkrivanja spola uopće nije skrivao razočaranje tom viješću.

Prema objavi, par već ima 15-mjesečnog sina. Ponovo su trudni pa su za obitelj i prijatelje organizirali zabavu otkrivanja spola. Kada je budući otac vidio ružičaste konfete, koji su znak da žena nosi djevojčice, vidno se uzrujao.

"Silno je želio barem jednog dječaka, čak je počeo birati imena i igračke. Nekoliko gostiju primijetilo je da nije zadovoljan što nam stižu dvije djevojčice pa su ga počeli tješiti i podsjećati da samo treba biti zahvalan. Iskreno, bilo mi je užasno neugodno što mog supruga treba tješiti jer ću roditi zdrave djevojčice", napisala je buduća majka.

Čak i nakon što ga se i sama potrudila oraspoložiti, on je i dalje bio uzrujan. Na kraju, kad je zabava završila, odlučila ga je suočiti s njegovom reakcijom. Podsjetila ga je da već imaju sina i da ih je oboje osramotio jer se ponio kao dijete.

"Zato je najbolje ne organizirati zabave otkrivanja spola, nego doznati nasamo", kaže jedna osoba.

"Zamislite da ste tinejdžerica koja prisustvuje tom trenutku, a vaš tata je vidno razočaran što ste djevojčica. Dopušteno mu je osjećati razočarenje, ali treba biti odrasla osoba i vladati time", smatra druga.

"U ljudskoj prirodi je preferirati jednu stvar nad drugom, ako nam je dana mogućnost izbora između dvije stvari. To ne znači da nećemo voljeti ako dobijemo drugu opciju", zaključuje treća.

Dok svi roditelji žele sretnu i zdravu djecu, za neke postoji neosporna sklonost, ponekad podsvjesna, kada je u pitanju spol djeteta. To je istaknuto u studiji finskih i američkih znanstvenika iz 2018. u kojoj su 347 žena i 423 muškarca sudjelovali u eksperimentu mjerenja podsvjesnih preferencija. 

Sudionicima su pokazane fotografije dječaka i djevojčica. Rezultati su otkrili da muškarci više žele sinove, dok žene imaju sklonost prema djevojčicama.

Pročitajte više