Ne bismo trebali tražiti od djece da zarađuju obavljajući kućanske poslove, kaže mama

Foto: Pexels

KIRSTY Ketley daje svojoj djeci staroj 10 i 6 godina 2.50 dolara tjedno, ali ne za pomoć u kući.

"Djeca ne dobivaju novac za obavljanje kućanskih poslova, ali moraju se držati naših obiteljskih pravila i granica", rekla je.

40-godišnjakinja želi naučiti djecu da budu svjesna novca i kako ga štedjeti. Želja joj je da znaju trošiti odgovorno, a to, kaže, kreće u najranijoj dobi.

"Ako žele časopis ili igračku, moraju štedjeti i trošiti vlastiti novac. To im pomaže da shvate cijenu stvari i često odluče ne kupiti ono što su u tom trenutku naumili", ističe.

@kirstyketley #question from @kirstyketley Do you give your children pocket money? if so, how much do you give? #parenting #parentingtiktok #tiktokparenting #tiktokparents #fyp #parentingexpert #PepsiApplePieChallenge ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Ova Britanka pojašnjava i da se od njezine djece očekuje da pomažu u kući i oko nje, bez obzira na džeparac, koji se povećava kako rastu.

"Dječje sobe su njihova odgovornost i zaduženi su da ih održavaju čistima i urednima. Mlađem sinu, Leonu, potrebna je pomoć, ali to tako i jest - pomažemo, a ne obavljamo posao umjesto njega. Oboje brišu prašinu, usisavaju, pospremaju i odlažu odjeću", nastavila je.

U domu ove obitelji postoje i granice koje se tiču toga što djeca smiju kupovati od svog džeparca. Ne dopušta im se da rade zalihe slatkiša.

"Za nas ovaj pristup dobro funkcionira", zaključila je. 

Pročitajte više