Neka vam mali pomagači olakšaju jutro

Foto: WeHeartIt

NEMOJTE dozvoliti da svi jutarnji poslovi padnu na vaša leđa. I klinci mogu pomoći u svemu, a osim što će to ubrzati spremanje, pomoći će djeci da steknu dobre navike. Naravno, poslove podijelite ovisno o starosti vaše djece i o tome koliko ujutro imate vremena.

Neka i njima dan započne radno, prije će spoznati da radni dan počinje od jutra, a ne kada se njima bude dalo...

4-7 godina

Mali klinci mogu pokupiti svoje igračke, staviti prljavo rublje u košaru, nahraniti ljubimce te pomoći počistiti stol nakon doručka. Nagradite ih pusom ili ima recite "daj pet" nakon uspješno obavljenog zadatka. Osjećat će se korisno i biti sretni što su pomogli.

8-10 godina


Nešto veći klinci već si sami mogu napraviti doručak, pospremiti krevet, zaliti cvijeće, usisati pod ili iznijeti smeće. Možete ih motivirati karticom s "bodovima" - kad skupe dovoljno poena odvedite ih na izlet ili neku drugu aktivnost koju ste dogovorili ili im pak kupite igračku koja im se sviđa.



11-14 godina

Veliki klinci mogu prošetati psa, isprazniti perilicu za suđe, napraviti ručak za svu djecu (ako ih imate više), oprati suđe... Također osmislite način na koji ćete ih nagrađivati, a najvjerojatnije će ih veseliti mali bonus na džeparcu. 

Pročitajte više