Nema razlike između gradskog i privatnog: Split izjednačio cijene vrtića za svu djecu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U SPLITU više nema razlike polazi li dijete gradski, privatni ili vjerski vrtić. U splitskoj Gradskoj upravi potpisan je ugovor o sufinanciranju s privatnim dječjim vrtićima za novu pedagošku 2021./2022. godinu. U praksi to znači da će svi roditelji plaćati jednaku cijenu vrtića, odnosno istu cijenu redovitih programa bez obzira na to pohađaju li djeca gradski ili privatni dječji vrtić.

"Donošenjem nove odluke o načinu i uvjetima sufinanciranja programa dječjih vrtića u vlasništvu fizičkih osoba, udruga i vjerskih zajednica omogućeno je izjednačavanje cijena redovitih programa gradskih dječjih vrtića i dječjih vrtića u vlasništvu fizičkih osoba, udruga i vjerskih zajednica na području Grada Splita", poručuju iz Grada Splita. 

Novom odlukom o načinu i uvjetima sufinanciranja programa dječjih vrtića u vlasništvu fizičkih osoba, udruga i vjerskih zajednica na području Grada Splita, a koja se počela primjenjivati u lipnju 2020. godine, propisano je da će Grad sredstvima svoga proračuna sufinancirati dječje vrtiće u vlasništvu fizičkih osoba, udruga i vjerskih zajednica (koji su obuhvaćeni Planom mreže dječjih vrtića na području Grada Splita) do iznosa ekonomske cijene utvrđene zaključkom o utvrđivanju ekonomske cijene programa dječjih vrtića i jaslica Grada Splita sufinanciranjem po upisanom djetetu u određeni objekt/program. 

Jedinstvene cijene za sve ustanove znače da će roditelji čije dijete polazi redoviti desetosatni jaslički boravak morati mjesečno izdvojiti 495 kuna, dok će roditelje djece vrtićke dobi redoviti desetosatni program stajati 15 kuna manje, odnosno 480 kuna. 

Za redoviti osmosatni vrtićki program morat će izdvojiti 410 kuna mjesečno, a za šestosatni odnosno petosatni vrtićki program 250 odnosno 230 kuna.

Pročitajte više