Nije bio veći od dlana kad je rođen, ali je svima pokazao koliki je borac

Foto: Facebook

TEŽIO je oko pola kilograma, a bio velik kao ljudski dlan. No, pokazao je da, čak i tako malen i nespreman za svijet, može biti itekakav borac!

Prebrodio je toliko toga da su ga čak i liječnici u bolnici Birmingham Heartlands Hospital nazvali pravim čudom. 

Maleni Austin Douglas je rođen u 22. tjednu trudnoće, i stvarno je bio toliko sitan stao u tatin dlan. Koža mu je bila prozirna, kroz nju se vidjeli gotovo svi organi, a njegove uši još uvijek nisu bile razvijene kako treba. No sve je to ovaj mali borac ostavio iza sebe te svojim roditeljima dao nadu da će konačno moći biti obitelj.  

Kako je njegova mama, Helen Douglas iz Velike Britanije, izjavila: "On nije samo čudo, on je dvostruko čudo. Tolike godine su nam govorili da nećemo moći imati dijete, i kad sam konačno zatrudnjela mislila sam da je našim mukama kraj. Nije bilo nikakvih komplikacija koje bi ukazivale na prijevremeni porod, toliko ranije od termina, no to obično tako i biva, rekli su nam".  

Mamu Helen su u 22. tjednu trudnoće probudili jaki bolovi u donjem djelu trbuha i leđa, rodiljama poznata bol trudova, no srećom uspjeli su doći do bolnice gdje je ovo čudo od djeteta rođeno i odmah prebačeno u inkubator. Liječnici su već tada roditeljima rekli da se baš previše ne nadaju čudu, no mama ih je od sveg srca zamolila da ne odustanu. Da pokušaju napraviti sve što je moguće da joj spase sina.  

Da bi mu dali najbolju moguću skrb, prebacili su ga u bolnicu u Leicesteru gdje maleni još uvijek leži.  

Maleni je danas, sretni smo što to možemo napisati - dobro.

Oporavlja se dobro, organi mu se dobro razvijaju, bebica buja te se roditelji nadaju da će svog sina-heroja, o kom ovih dana bruji cijeli svijet, krajem srpnja moći konačno donijeti kući. Možda baš na dan termina - 28. srpnja. 

 

Pročitajte više