Novi opasan izazov: Tinejdžeri jedu sirova jaja s ljuskom i banane s korom

Foto: Instagram

NOVI izazov kruži društvenim mrežama. Kao i gotovo svaki dosad, prilično je blesav, a istovremeno i opasan pa je alarmirao liječnike koji poručuju: “Nemojte to raditi!”

U sklopu Shell On izazova, tinejdžeri pokušavaju impresionirati svoje prijatelje tako što jedu namirnice u originalnoj ambalaži. Ponekad su to voćke pa je cilj pojesti bananu s korom, a neki su toliko hrabri da konzumiraju muffine s papirnatim košaricama, sirova jaja s ljuskom ili mrkve i plastične vrećice u kojima su pakirane.

Ovaj izazov pojavio se na društvenim mrežama u listopadu prošle godine, a njegova popularnost u Americi je trenutno na vrhuncu. Ljudi, posebno tinejdžeri, snimke objavljuju na Instagramu, YouTubeu i Snapchatu.

Liječnici oštro upozoravaju tinejdžere da to ne čine. The Post piše da kore voća obično nisu toliko opasne, ali plastika može itekako škoditi organizmu.

“BPA utječe na hormone, a kemikalije u plastičnoj ambalaži, poput vinil klorida, povezuju se s rakom”, navodi The Post.

Ovaj izazov nastavak je prošlogodišnjeg izazova Tide Pod u sklopu kojeg su tinejdžeri jeli kapsule za pranje rublja. Internet je bio prepun takvih zapisa koji su imali i više od sto tisuća pregleda, no naknadno su svi uklonjeni s YouTubea zbog opasnog učinka koji mogu imati na ljudsko zdravlje.

Pročitajte više