Novinarka i njezin suprug se zarazili koronavirusom: Kako se brinuti o dvoje djece?

Foto: 123RF

ANNE KORNBLUT je američka novinarka koja je osvojila Pulitzera. Ona je također majka koja se nastoji brinuti o dvoje djece dok se istovremeno nosi s dijagnozom koronavirusa. Štoviše, koronavirus ima i njezin partner. 

Svoje iskustvo je opisala na Facebooku, a portal Motherly ga je prenio u cijelosti.

"Prošlog petka, Jona je nazvao liječnik i rekao da ga i on ima. Jon je spustio slušalicu i napravio znak plusa. Pozitivan. Iako je to vjerojatno bilo neizbježno, vijest je bila neobično šokantna", započela je svoju objavu.

Dodala je i kako su svakim danom sve bolje te se osjećaju sretnicima jer nisu morali biti hospitalizirani niti su bili u kritičnom stanju. 

"Liječnički savjeti, ionako nejasni, postali su zbunjujući. Ako i Jon i ja imamo koronavirus, trebamo li testirati naše dvoje djece? Ne, rekli su liječnici. Treba pretpostaviti da i vaša djeca već imaju ili su već imala koronavirus", prisjetila se.

Iako je mislila da, ako su svi već zaraženi, više ne mora nositi masku i rukavice, liječnici su je upozorili da je to mišljenje pogrešno. Kako su im objasnili, ne žele svoju djecu još više "virusno opteretiti". 

Vlastiti dom su počeli gledati potpuno drugim očima. Razmišljali su o tome koje su površine dotaknuli te kuda su se kretali. O djeci su se brinuli naizmjenično.

"Nastojali smo ne izgledati bolesno", napisala je te dodala da su nosili maske i rukavice kada bi pripremali obroke.

Istovremeno se borila s glavoboljama, otežanim disanjem, ali i gubitkom njuha. Osim toga, borila se i s pravim vrtlogom emocija, od straha i tuge pa sve do zahvalnosti. Ipak, u ovoj nemiloj situaciji ju je najviše iznenadila dobrota ljudi koji je okružuju.

"Obitelj, prijatelji i potpuni neznanci učinili su da se osjećamo voljeno kao nikada do sad", napisala je.

Osim što su im donosili namirnice, susjedi su im pripremali i obroke, a prijatelji su ih iznenadili poklon bonom u trgovini igračkama koja dostavlja na adresu. Neznanci su im poslali najrazličitije stvari, od knjiga pa sve do čarapa.

"Nakon što je Jon dobio poziv liječnika, u trenutku roditeljske panike, na internetu sam počela tragati za Nintendo Switchem. Bio je rasprodan posvuda. Objavila sam očajničku poruku u lokalnoj Facebook grupi te pitala ima li netko stari Nintendo da nam ga posudi. Za nekoliko minuta, netko u našem kvartu - netko koga nikad nismo sreli - ostavio ga je na našem pragu. "Nadam se da ćete se brzo oporaviti. Bit ćete u mojim molitvama", oglasio se ispred naših ulaznih vrata. U isto vrijeme, druga prijateljica iz Washingtona uvjerila je svoje troje djece da nam pošalju svoj Nintendo. Kakve prijatelje, koje susjede imamo. Toliko sam zahvalna", opisala je novinarka.

Ipak, priznaje da je muče noćne more u kojima sanja da je zarazila druge ljude. Također, liječnici su im dopustili da kratko prošeću, na sigurnoj udaljenosti od drugih ljudi, ali je istaknula da se tijekom te kratke šetnje stalno brinula o vjetru koji možda raznosi klice. 

Pročitajte više