Novinarka svom nerođenom djetetu napisala emotivno pismo o borbi s neplodnošću

Foto: EPA-EFE

KRISTEN Welker, dopisnica NBC Newsa, nedavno je objavila da će ona i suprug ovog ljeta napokon postati roditelji. Nakon višegodišnje borbe s neplodnošću, uz pomoć surogat majke, ostvarit će svoj san o roditeljstvu.

U petak je Welker podijelila sliku svoje ruke na trudničkom trbuhu osobe koja je vjerojatno njezina surogat majka i napisala: "Nakon godina doista teških borbi s neplodnošću moj suprug John i ja smo neizmjerno oduševljeni što možemo podijeliti da ćemo uz pomoć surogat majke u lipnju dočekati djevojčicu i postati tročlana obitelj."

Također je objavila i emotivno pismo upućeno njihovom nerođenom djetetu. U njemu je iskreno progovorila o neplodnosti te o donošenju odluke da postanu roditelji uz pomoć surogat majke.

"Čak i prije nego što smo se tvoj tata i ja upoznali, oboje smo sanjali o tome da postanemo roditelji", napisala je Welker u svom pismu koje je objavio portal Today.

"Kad smo se vjenčali, jedva smo čekali da se pridružiš našoj obitelji! Kad nisi odmah stigla, brinuli smo se da nešto nije u redu. Pa smo otišli liječnici i potražili pomoć. Bila je tako pametna i objasnila da će mi možda trebati dodatna pomoć da te dovedem na ovaj svijet."

Welker je pisala i o trogodišnjim bezuspješnim pokušajima potpomognute oplodnje te se prisjetila trenutka kada joj je liječnik rekao da neće moći roditi dijete.

"Trebala bih posebnu pomagačicu koja će te nositi u svom trbuhu. Ta se osoba zove surogat majka. Tog sam dana isplakala toliko suza da sam mislila da nikada neću prestati plakati. Osjećala sam se kao da sam te iznevjerila jer te nisam mogla sama nositi", napisala je.

Također je pisala o ženi koja im pomaže dobiti dijete. Opisala ju je kao "posebnu pomagačicu i heroinu" te kao "mladu mamu koja kaže da joj je svrha pomagati drugima".

U jesen 2020. godine Welker i njezin suprug primili su "najveću vijest od svih".

"Tvoj tata i ja bili smo na putu za New York gdje sam radila na velikom projektu. Zaustavili smo se, kad je stigao poziv i kad je liječnik rekao da uskoro stižeš, opet smo plakali, samo što su ovaj put to bile suze radosnice", napisala je Welker.

"U životu će biti situacija koje će ti slomiti srce. Zbog nekih ono nikada neće potpuno zacijeliti, a druge će vas ojačati. U redu je tražiti pomoć. Zapravo, to može biti osnažujuće iskustvo. Obitelji se stvaraju na različite načine, dolaze u različitim oblicima i veličinama i sve obitelji se trebaju slaviti", dodala je.

Na kraju, ovo posebno pismo je završila porukom svojoj nerođenoj kćeri: "I na kraju, iako te nisam nosila u svome tijelu, uvijek sam te nosila u svome srcu i uvijek ću biti tvoja mama."

Pročitajte više