Novopečene majke otkrile koje su ih stvari nakon porođaja najviše iznenadile

Foto: Unsplash

STUDIJA provedena na 2000 majki pokazala je da je njih 78 posto šokirao utjecaj koji je porođaj imao na njihova tijela. Više od trećine (34 posto) iskusilo je bol u trbuhu šest tjedana nakon poroda, dok se 39 posto požalilo na bol u leđima.

Druge su se borile s hormonalnim promjenama (34 posto), zatvorom (28 posto) i bolnim grudima (43 posto). Mnoge su nastavile trpjeti probleme tijekom četvrtog tromjesečja, koje uključuje razdoblje koje traje 12 tjedana nakon poroda, uključujući teškoće pri hodanju (24 posto) i inkontinenciju (28 posto).

Studija je dio kampanje Real Birth Announcements, kojoj je cilj pomoći u pripremi budućih mama poticanjem roditelja da podijele vlastita iskustva, piše The Post.

Paloma Faith, majka dvoje djece, podupire kampanju otkrivajući pojedinosti o izazovima s kojima se i sama suočila.

"Moje vlastito putovanje nakon poroda bilo je daleko od onih ružičastih scena koje vidite na ekranu. Nakon hitnog carskog reza dva mjeseca nisam mogla pravilno hodati, a bila sam i strašno iscrpljena. Dodajte k tome tek rođenu bebu, piranju koja mi je zapalila bradavice, i dobit ćete nezaboravnu uspomenu", pojadala se pjevačica. 

"Žene nisu dovoljno pripremljene za stvarnost poroda i period koji slijedi nakon njega. Vrijeme je da počnemo dijeliti ono što se stvarno događa", dodala je Faith. 

Studija je otkrila i da žene nespremnima na porod čini nekoliko stvari: strah (35 posto), neshvaćanje koliko su česte komplikacije (28 posto) i neshvaćanje duljine trajanja poroda (26 posto). 

Gotovo polovica mama (45 posto) priznala je da su ih drugi uglavnom ispitivali o dobrobiti njihovih beba, a ne njihovoj. 

Pročitajte više