U bolnici postavili obavijest kojom posramljuju roditelje koji koriste mobitele

Foto: Twitter

PRISJETITE se dana koje ste proveli u bolnici nakon porođaja. Sjećate li se kako ste se osjećali? Koliko ste bili iscrpljeni, ošamućeni i ranjivi? Ako ste prošli kroz to, dobro znate da je sram posljednja stvar koju u tim trenucima želite osjetiti.

Nažalost, neki roditelji upravo tako su se osjećali nakon što su na zidu ugledali poruku koju je na Twitteru objavila korisnica Ash Cottrell. 

"Na jedinici sam za specijalnu njegu beba sa svojim petogodišnjim djetetom. Ova obavijest me rastužuje", napisala je. 

U poruci stoji: "Mama i tata… Molim vas, gledajte me dok jedem, puno sam zanimljiviji/a od vašeg telefona. Hvala."

Jedinica za specijalnu njegu beba namijenjena je dojenčadi koja ne treba intenzivnu njegu, ali još uvijek nisu spremni za odlazak kući. Primjerice, to su slučajevi kada koriste sondu za hranjenje ili liječe niski šećer u krvi ili žuticu. Ovo je stresno razdoblje za roditelje.

"Kad je vaša beba na takvom odjelu, nemate druge mogućnosti nego sjediti i gledati je. Cijeli dan. Satima. Ne možete je odvesti doma, maziti je i biti mama. Ako u nekom trenutku pogledate u svoj telefon, nitko vas zbog toga ne bi trebao prozivati", komentirao je jedan korisnik. 

I drugi se slažu da ova obavijest nije nešto što bi novopečeni roditelji trebali vidjeti, pogotovo mame kojima divljaju hormoni i pod velikim su pritiskom.

Pročitajte više