Očajna mama šokirala pričom: Suprug spava na kauču dok se ja cijelu noć brinem o bebi

Foto: Shutterstock

PRILAGODBA na život s malom bebom može biti vrlo teška i zahtjevna, a posebno mladim roditeljima kojima je to tek prvo dijete. Prvih nekoliko mjeseci može biti nemilosrdno jer roditelji pokušavaju funkcionirati s vrlo malo kvalitetnog sna tijekom faze kada je bebi potrebno puno pažnje, bez obzira na to koje je doba dana (ili noći).

A kada kombinirate stres s nedostatkom vremena za odmor, nije iznenađujuće da se među roditeljima nakupljaju napetosti. Jedan od takvih primjera je i mladi bračni par, koji ima problema sa spavanjem. Naime, jedna mama požalila se na Redditu da njezin muž spava na kauču otkako je zatrudnjela, a na početku je tvrdio da to radi kako ga svojim hrkanjem ne bi budila tijekom noći.

Njih dvoje nedavno su dočekali svoje drugo dijete i iako su prije već zajedno odgajali dijete, ovaj put je bilo drukčije. Mama je na Redditu objasnila što se sve događalo tijekom njezine trudnoće i postporođajnog razdoblja te izazvala burne reakcije.

Rekao je da mu smeta moje hrkanje

"Moj suprug spava na kauču od trećeg mjeseca trudnoće. Na početku je tvrdio da mu smeta moje hrkanje i da je to razlog što ne može spavati sa mnom. Barem je to bio njegov izgovor kada sam ga pitala zašto ne spavamo u istoj sobi. Tada mi to nije smetalo jer sam se iskreno osjećala jako loše što se nije naspavao.

Ali to se promijenilo i sada mi itekako smeta. Pa moj sin sada ima gotovo 4 mjeseca i on još uvijek spava na kauču. Kaže mi da samo dođem po njega ako mi treba pomoć. I očito ne razumije zašto to nije u redu'', objasnila je ova zabrinuta mama i dodala kako je to njegovo ponašanje užasno nervira.

Objasnila je da je jedne večeri odlučila preuzeti stvari u svoje ruke i premjestila kolijevku u dnevnu sobu. No njenom mužu to se nije nimalo svidjelo. Umjesto da joj pomogne s bebom, kaže, bio je ljut i nimalo oduševljen novonastalom situacijom.

"Bio je bijesan. Rekla sam mu da je došao red na njega i da se želim naspavati barem jednom u četiri mjeseca otkako imamo bebu. To se, naravno, nije dogodilo. Izdržao je jedva do ponoći. Nakon što sin nije prestajao plakati u svojoj kolijevci, a suprug nije reagirao, vratila sam se po njega i uzela ga natrag u svoju sobu'', objasnila je.

Pitala je za savjet

"Iskreno, ovo je bila najstrašnija stvar koju sam učinila. Sinoć sam shvatila da ne vjerujem mužu da će ga paziti i čuvati. I smatram da sam si sama kriva što sam stvorila ovo čudovište dopuštajući mu da se tako dugo izvlači s tim. Jesam li uistinu u krivu što očekujem da mi moj suprug pomogne s brigom oko djeteta? Očajna sam", pitala je korisnike Reddita.

Iako je dobila i nekoliko negativnih komentara, velika većina ipak je bila na njezinoj strani. ''Draga mama, ovo je primjer koji sam vidjela milijun puta. Jasno je da vaš suprug ne želi ili možda samo ne zna kako biti dobar otac. Trebate profesionalnu pomoć, to nije normalno'', samo je jedan od mnogih sličnih komentara.

Pročitajte više