Odgajateljica djevojčicu predala krivom čovjeku: "Zbog maske ga nije prepoznala"

MAMA je uputila upozorenje roditeljima nakon što je njezina trogodišnja kći nestala iz vrtića jer ju je sa sobom odveo neznanac. Kako je Jessie Harris Bouton iz New Yorka objasnila, njezinu kćer Lolu je na izlazu iz vrtića preuzeo muškarac koji je tvrdio da joj je djed.

"Kada sam danas stigla po Lolu u vrtić, odgojiteljica mi je rekla da ju je njezin djed već pokupio. Činilo mi se to neobično jer nisam to od njega tražila", podijelila je mama ovo neobično iskustvo s pratiteljima na društvenim mrežama.

Nakon dodatnog ispitivanja odgajateljice Jessie je doznala da je Lola "oklijevala" poći s čovjekom te da je on pritom nosio masku. No ništa im nije bilo sumnjivo jer su pretpostavili da je djevojčica razočarana što mama nije došla po nju.

"Imala sam čudan osjećaj. Kada sam stigla kući, moj svekar nije bio s Lolom. Isuse, pa kod koga je moje dijete?!" prisjetila se Jessie koja je potom krenula zvati članove obitelji kako bi provjerila je li netko od njih otišao po djevojčicu a da je nije obavijestio o tome.

Opisala je to kao "najduljih i najstrašnijih 15 minuta života". Potom je odjurila nazad u vrtić gdje je otkrila da je, srećom, Lola već vraćena. Ispostavilo se kako ju je zabunom odveo djed druge djevojčice.

"Odgojiteljica ju je zabunom predala djedu koji redovito dolazi po svoju unuku. Maske su stvorile zbrku. Da, ludo je što čovjek nije primijetio da to nije njegova unuka. Da, ludo je i to što vrtić nema uspostavljenu politiku koja bi osigurala da se takva pogreška ne dogodi", istaknula je Jessie.

Iako ova priča ima sretan kraj, pozvala je druge roditelje da nauče svoju djecu opasnostima razgovora s nepoznatim osobama, pogotovo sada kada su maske za lice uobičajena nuspojava pandemije, prenosi The Sun.

Mama je nastavila: "Naučite ih da je u redu tražiti da vide lice druge osobe ako nisu sigurni da je to netko koga poznaju. Naučite ih da razumiju kako i odrasli mogu pogriješiti i da progovore ako misle da nešto nije u redu. I na kraju - ovakve se stvari događaju svaki dan i puno ljudi nije te sreće da im se njihova djeca vrate u zagrljaj."

 

Pročitajte više