Odsad postoji jednostavan alat koji olakšava pisanje plana porođaja. Isprobajte ga

Foto: Shutterstock

UDRUGA Roda razvila je interaktivni alat za izradu plana porođaja pomoću kojeg trudnice mogu lako pripremiti osobni plan. Alat nudi određene mogućnosti koje trudnice mogu ispuniti ili ostaviti prazne, a iz njih se generira njihov plan porođaja. U konačnom planu nalaze se samo ona polja koja su ispunjena, a plan potom trudnice mogu skinuti u obliku PDF dokumenta te koristiti u papirnatom ili digitalnom obliku.

"Plan poroda je vrijedan pisani dokument koji na jednostavan način daje zdravstvenim djelatnicima informacije o vrijednostima i željama za porođaj koje trudnica ima. Može biti napisan na različite načine, no ovaj alat nudi trudnicama jednostavan, dostupan i učinkovit način za njegovu pripremu. Priprema plana poroda je prilika i za edukaciju - kroz taj proces trudnice imaju priliku informirati se o praksama i rutinama u rodilištima, te razmisliti o mogućnostima koje im se nude. Tako mogu prepoznati i odlučiti koji su njihovi prioriteti te ih zapisati u plan poroda", ističu iz Roda.

"Porod je nepredvidljiv, no određeni ciljevi i želje koje trudnice imaju za porod mogu itekako utjecati na njihovo zadovoljstvo cijelim procesom, kao i na njihovo raspoloženje i stanje nakon poroda. Zato je važno pripremiti se unaprijed", poručuju.

Alat za izradu plana porođaja možete isprobati ovdje.

Pročitajte više