Oglasila se bolnica u kojoj radi anesteziolog kojeg je novinarka optužila za nasilje

SRPSKA novinarka i influencerica Mina Smiljanić na Instagramu je objavila potresno svjedočanstvo s porođaja u kojem je anesteziologa dr. Tomislava Krajinovića optužila za nasilje. 

Kako tvrdi, liječnik koji radi u Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front ju je vrijeđao i udario. 

Srpski mediji prenijeli su danas očitovanje Klinike na optužbe novinarke.

"Klinika nije dobila nikakvu prijavu pacijentice na rad dr. Tome Krajinovića. Ako se to dogodi, Klinika će provesti čitav postupak u skladu sa zakonom, uključujući utvrđivanje odgovornosti i sankcioniranje određenog ponašanja. Mi kao kuća, iako nam je jako krivo kada netko najljepši dan u životu, odnosno rađanje svog djeteta doživi kao traumu, ne možemo postupati prema navodima iz novina", napisali su. 

Na upit hoće li anesteziolog biti sankcioniran ako se navodi Mine Smiljanić pokažu istinitima odgovorili su: "Poduzet ćemo sve u skladu sa zakonskom procedurom ako i kada budemo dobili prijavu na rad spomenutog liječnika. Odnosno, postupit ćemo onako kako Zakon o radu nalaže, uključujući disciplinski postupak, utvrđivanje odgovornosti, sankcije."

Ističu i da se do sada nitko nije žalio na dr. Krajinovića pisanim putem.

"Mi nemamo prijave na rad spomenutog liječnika u pisanom obliku, koji je zakonska osnova za bilo kakvo reagiranje. Nismo u stanju spekulirati jesu li pacijenti zadovoljni ili nisu zadovoljni njegovim radom i ne možemo se oslanjati na komentare na društvenim mrežama. Jedino što kao institucija možemo reći je da nam je krivo što je pacijentica s takvim osjećajem napustila našu kuću koja se zaista maksimalno trudi svakom pacijentu pružiti vrhunsku uslugu. Nemojte da zbog potencijalnog djela jednog pojedinca trpi ovakva ustanova", zaključili su.

Podsjetimo, Smiljanić je u siječnju rodila svoje prvo dijete, a tri mjeseca kasnije smogla je hrabrosti prepričati iskustvo sedmosatnog porođaja. Kaže da je fizička bol prošla, ali još uvijek osjeća sram i nemoć kad se sjeti pojedinih scena iz bolnice.

Pročitajte više