Ova objava o roditeljstvu postala je hit: "Nekad ćete se otuširati, a nekad ne"

POSTPOROĐAJNA depresija nakon rođenja prvog djeteta za Lauru Mazzu iznjedrila je nešto dobro. Pokrenula je blog The Mum on the Run, a njena posljednja objava postala je viralna zbog brutalno iskrene i pozitivne poruke.

Naime, Laura je odlučila otkriti je li doista zahtjevno i naporno odgajati troje djece.

"Prvo je najteže. Nikada u životu nisam bila toliko šokirana i preopterećena i nikada nisam manje spavala. Da, odgajati troje djece je teško, ali ulazak u majčinstvo prvi put je poput tornada koji vas dobro izvrti, a zatim izbaci van. To je vrijeme daleko najteže", počela je objavu pa nastavila riječima koje su mnogim majkama poznate, ali rijetko tko ih se usudi izgovoriti na glas. 

"Ima dana kad ćete se otuširati, a i onih kad čistite buhe s glave. Nitko ne čisti kuću svaki dan. Nitko ne vodi ljubav svaki dan. Nitko nema sve pod kontrolom. Svi će se ponekad osjećati bespomoćno. Jedan dan ćete se osjećati blagoslovljeno, a druge dane mrziti same sebe... Ono što je bitno je vaše mentalno zdravlje. I dalje ste osoba i ne morate se iscrpljivati da biste bili dobra majka", nastavila je.

Objavu je završila riječima da ni sama ne zna kako uspijeva odgajati troje djece.

"Činjenica je da odgajamo djecu i to radimo jako dobro, iako se možda tako ne čini."

Mnoge mame su oduševljene Laurinim tekstom jer su se pronašle u njenim riječima.

Laura je inače socijalna radnica, a psihologiju je magistrirala zbog želje da pomogne ženama da se nose s iznenadnim životnim promjenama kao što je rođenje prvog djeteta.

Zbog osjećaja usamljenosti i zbunjenosti počela je pisati te se tako povezala s drugim mamama koje su prošle ili prolaze slične situacije.

Sada ima gotovo 250 tisuća pratitelja zahvaljujući iskrenim objavama u kojima progovara o svim aspektima roditeljstva. 

Pročitajte više