Ovih osam stvari ljetne trudnice smatraju najgorima

Foto: 123 RF

TRUDNOĆU mnogi nazivaju blaženim stanjem, no one žene koje su je iskusile ljeti - neće vam baš tako reći. I dok većina ljudi uživa u ovom najtoplijem godišnjem dobu, trudnicama ono predstavlja velik izazov.

Neke od prepreka s kojima se trudnice suočavaju ljeti često znaju biti neočekivane, sve dok im se ne dogode. Ovo su samo neke od njih, navodi Babygaga portal:

Bit ćete umornije nego inače

Treće tromjesečje zna biti jako izazovno, pogotovo ljeti. Osjećat ćete kronični umor, a ustajanje iz kreveta bit će prava borba. Poželjet ćete po cijele dane ležati na kauču s ventilatorom usmjerenim prema sebi. 

Oticat će vam stopala

Otečena stopala često su problem koji se javlja u trudnoći jer tijelo zadržava više tekućine nego inače. Ljeti taj problem dolazi više do izražaja zbog visokih temperatura, stoga je noge najbolje postaviti u povišen položaj.

Preznojavat ćete se

Trudnice znoj ljeti osjećaju kao neugodan dodatni sloj kože. Također, tijekom ljeta će ubrzo otkriti da se mogu znojiti čak i na mjestima za koja to nikad ne bi rekle. 

Hrana bi vam mogla predstavljati problem, vjerovale ili ne

Ljeti je vrlo teško jesti samo zbog činjenice da je vruće. Trudnice ljeti neće uopće imati energije ustati, uključiti štednjak i skuhati nešto jer im ništa od toga neće zvučati privlačno. Ovo je idealno vrijeme za tatu da izađe i ispeče neki roštilj ili buduću mamu odvede u restoran na večeru. 

Odjeća će vam smetati

Buduće bi mame najviše voljele kada odjeću ne bi morale nositi uopće jer sve što odjenu, i dalje će im predstavljati problem. No duge i lepršave haljine mogle bi ublažiti taj problem.

Brijanje

Brijanje tijekom trudnoće moglo bi se svrstati u jednu od sportskih disciplina. Zbog velikog trbuha ženama neka mjesta na tijelu postaju teško dostupna, stoga je partnerova pomoć uvijek dobrodošla.

Trljanje bedara

Znojenje tijekom ljeta ujedno znači da koža nikad nije posve suha, zbog čega je osip na koži neizbježan. Rješenje bi mogle biti kratke hlačice ispod dugih haljina ili neke kreme kojima će se tretirati osip i crvenilo.

Loš san

Kao da nije dovoljno to što se ne možete namjestiti u krevetu, već su i temperature visoke. Sve što možete je mirno ležati i promatrati svog partnera koji cijelu noć mirno spava pored vas. 

Pročitajte više